Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najťažšiu úlohu má Trenčín. Inšpirovať ho môže Trnava

Maltský outsider, poľská klasika a šampión aj s titulom zo sovietskej éry. To sú súperi slovenských tímov v 2. predkole Európskej ligy. Doma začína Dunajská Streda, Trenčín a Slovan cestovali za súpermi.

26.07.2018 09:00
Trenčín, Podgorica Foto: ,
Futbalisti AS Trenčín sa tešia z gólu v zápase proti Podgorici.
debata (1)

DAC: Hybbalova premiéra

Nemeckého trénera dunajskostredského mužstva Petra Hyballu čaká dnes od 21.00 premiéra pred domácimi fanúšikmi. Po Dyname Tbilisi, s ktorým sa dosť natrápilo, nastúpi proti ďalšiemu mužstvu, ktoré je známe aj zo sovietskej éry. Bieloruské Dynamo Minsk je sedemnásobný majster, v roku 1982 sa tešil aj z titulu v sovietskej lige.

Dynamo je v plnom zaťažení, pretože liga sa hrá systémom jar-jeseň. Po 17. kole je druhé za BATE Borisov, na lídra stráca sedem bodov. V tíme sú traja bieloruskí reprezentanti (Gorbunov, Švecov, Šitov), ale hlavnou hviezdou je miliónový ghanský stredopoliar Seidu Yahaya. Dynamo v 1. predkole vyhralo na ihrisku írskeho Derry City 2:0 a doma si dovolilo prehru 1:2.

DAC vyradil Tbilisi po výsledkoch 1:1 a 2:1 (vonku). „Očakávam náročnejší dvojzápas ako proti Tbilisi. Myslím si, že o postupujúcom rozhodne už domáci zápas. Ak dosiahneme dobrý výsledok, nebudeme mať problém ani na súperovom ihrisku,“ vyjadril sa v rozhovore na klubovej stránke Kristopher Vida, ktorý v pondelok oslávil 23. narodeniny a v Podbrezovej rozhodol ligový zápas v nadstavenom čase.

Slovan: Na Malte na umelej tráve

Bratislavský Slovan v úvodných zápasoch sezóny vybojoval tri víťazstvá a je favoritom aj v súboji s maltským FC Balzen, proti ktorému nastúpi dnes od 18.00 na štadióne Ta' Qali. Belasí sa musia nachystať nielen na horúce počasie, ale aj na umelý trávnik.

„Na to budeme musieť reagovať, ale sme technické mužstvo a umelá tráva by nám mohla vyhovovať,“ cituje stránka Slovana trénera Martina Ševelu.

Na Malte sa liga ešte nehrá, súper belasých bojuje zatiaľ len v pohári. V 1. predkole vyradil azerbajdžanský FK Kešla (4:1 a 1:2). Prvý raz sa prebojoval do 2. predkola, v troch predchádzajúcich rokoch skončil na prvom súperovi.

„Považujem za výhodu, že prvý zápas hráme vonku. O futbale na Malte veľa neviem, no každý tím, ktorý sa dostal do tejto fázy Európskej ligy, má svoju kvalitu,“ vyhlásil na klubovej stránke Slovana Španiel Nono, ktorý si už v tejto súťaži zahral v osemfinále ešte v drese Betisu Sevilla.

Trenčín: Súper so 14 titulmi

Azda najťažšieho súpera majú futbalisti AS Trenčín. Dnes začnú v Zabrze, kde sa im do cesty postaví štvrtý tím uplynulého ročníka poľskej ligy.

Górnik je spolu s Wislou Krakov najúspešnejší poľský klub – získal 14 titulov, ale posledný z nich pred 30 rokmi. Tím, ktorý predstavuje poľskú futbalovú klasiku, uplynulú sezónu skončil v lige ako nováčik štvrtý a po 23 rokoch sa usiluje preraziť aj na európskej scéne. V 1. predkole prešiel cez moldavskú Zariu Balti (1:0, 1:1).

Trenčania nemajú dobré skúsenosti s poľským súperom. Pred dvoma rokmi nedali v Lige majstrov gól Legii Varšava a vypadli (0:0, 0:1). Dnes by sa mohli inšpirovať trnavským príkladom.

V prípade postupu by ich čakal Feyenoord Rotterdam. "Pred rokom sme mali šancu hrať proti Petrohradu, ale nezvládli sme to. Proti Górniku si veríme, ale rešpektujeme jeho kvalitu. Nechceme urobiť rovnakú chybu ako pred rokom,“ zdôraznil Holanďan Desley Ubbink.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #DAC Dunajská Streda