Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan, Dunajská Streda a Trenčín spoznali súperov v 1. predkole Európskej ligy

FC DAC 1904 Dunajská Streda si zmeria sily v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2018/2019 s gruzínskym tímom FC Dynamo Tbilisi. Rozhodol o tom stredajší žreb vo švajčiarskom Nyone. Dunajská Streda sa naposledy v pohárovej Európe predstavila v sezóne 1993/1994.

20.06.2018 12:32 , aktualizované: 13:28
Hološko Foto: ,
Útočník Slovana Filip Hološko v zápase proti Dunajskej Strede.
debata

Súperov spoznali aj ďalší dvaja slovenskí zástupcovia v tejto súťaži. Súperom Slovana Bratislava bude moldavský klub Milsami Orhei a AS Trenčín si zmeria sily v dvoch dueloch s čiernohorským celkom FK Budučnost Podgorica.

Dunajská Streda by mala odohrať prvý zápas doma a odvetu v Gruzínsku, Bratislavčania aj Trenčania by mali začať u súperov a odvetu hrať doma. Prvé zápasy sú naplánované na 12. júla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr. Trenčania odohrajú domácu odvetu v Myjave.

„Podgorica je trojnásobným majstrom svojej krajiny, keď triumfovala v rokoch 2008, 2012 a 2017. Okrem toho je sedemnásobným vicemajstrom. Zo štyroch finálových účastí v domácom pohári Budučnosť premenila na triumf jednu. V uplynulom ročníku najvyššej domácej súťaže stratila dvadsaťdva bodov na majstrovský FK Sutjeska Nikšič,“ referuje web AS Trenčín.

Slovan v minulosti hral v pohárovej Európe s moldavským klubom, v 3. predkole Ligy majstrov 2014/2015 vyradil Šerif Tiraspoľ.

Hlasy po žrebe:

Richard Trutz, športový riaditeľ Slovana (zdroj: skslovan.com): „Z moldavského futbalového prostredia poznáme Šerif Tiraspoľ, s ktorým sme sa stretli pred štyrmi rokmi v predkole Ligy majstrov. V Moldavsku je liga naplno rozohraná, hrajú systémom jar jeseň. Milsami je na druhom mieste s trojbodovou stratou na vedúci Šerif. Poviem úprimne, že Milsami je pre nás trochu neznáma. Určite si však zistíme čo najviac informácií, pôjdeme si pozrieť ich ligové zápasy, podrobne si ich zmapujeme a čo najlepšie sa pripravíme. Chceme byť úspešní a postúpiť do ďalšieho kola.“

Martin Ševela, tréner Slovana: „Milsami je pre nás trochu neznáma. V lige sú hneď za Šerifom Tiraspoľ, ktorý hráva aj skupinové fázy európskych pohárov, čiže určite majú svoju kvalitu. V našej skupine boli aj papierovo silnejší súperi, napríklad Honvéd Budapešť. To, že prvý zápas hráme vonku, považujem za výhodu. Na súpera sa zodpovedne pripravíme a urobíme maximum, aby sme postúpili.“

Igor Šemrinec, brankár Trenčína (zdroj: astrencin.sk): „V podstate si nenavyberáme, my nežrebujeme. Musíme sa súperovi čo najviac prispôsobiť, aby sme sa cez nich dostali, a aby sme postúpili do ďalšieho kola. Súperi sú agresívni, idú do toho a nevzdávajú sa. Najmä tá agresivita je enormná, všetci sa chcú ukázať v EL a dostať sa na západ. Tréneri určite zistia informácie o Podgorici a verím, že cez nich postúpime. Osobne súpera nepoznám a neviem, aký má štýl, sám som zvedavý.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #DAC Dunajská Streda