Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zradný had, písali Nadalovi fanúšikovia Realu. Prečo mal okolo krku šál Atlética?

Svetová tenisová jednotka Rafael Nadal je jeden z najznámejších fanúšikov Realu Madrid. Na slávny futbalový klub nedá dopustiť napriek tomu, že jeho strýko hrával za rivala FC Barcelona.

08.05.2018 08:57
Rafael Nadal, Atlético Madrid Foto:
Rafael Nadal so šálom Atlética Madrid.
debata

Rodák z Malorky pri jednom z rozhovorov tiež povedal, že by si vedel predstaviť v budúcnosti viesť klub z pozície prezidenta.

Jeho účasť v lóži štadióna Atlética Madrid počas minulotýždňového odvetného zápasu semifinále Európskej ligy (španielsky tím postúpil cez Arsenal) preto vzbudila otázky a kontroverzie.

Fanúšikovia na Twitteri sa jeho prítomnosti venovali už počas zápasu a ohne sa rozdúchali najmä na konci, keď sa Nadala nasnímali kamery so šálom vo farbách konkurenčného klubu v závere.

„Si ultimátny had a zradca,“ znel jeden z príspevkov.

Atlético a Marseille sú vo finále Európskej ligy Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Svetová tenisová jednotka Rafael Nadal pred...

Svoj počin musel Nadal vysvetliť po príchode na turnaj Mutua Madrid Open do španielskej metropoly.

„Toto je typický problém dnešnej spoločnosti. Ak ste verný fanúšik jedného tímu, musíte zároveň nenávidieť iný. Som fanúšik Realu, ale mám veľa priateľov aj v Atléticu. A keď Atlético nastúpi v európskej súťaži proti anglickému mužstvu, je úplne normálne, že ich pôjdem podporiť. Pozvali ma a ja som prikývol. Chcel som si len užiť pekný futbalový večer,“ uviedol Rafael Nadal.

„Klubový prezident Atlética mi venoval dres ako darček. Keďže neskoro večer už bolo chladnejšie, použil som ho ako šál. To je všetko. A možno je to celé tak, že je medzi nami príliš veľa pokrytectva a v médiách sa odkrývajú aj hlúposti, lebo sa píše o všetkom,“ naznačil Nadal.

Rafael Nadal (vľavo) pred výkopom zápasu... Foto: Reuters, SERGIO PEREZ
Rafael Nadal, Atlético Madrid Rafael Nadal (vľavo) pred výkopom zápasu Atlético Madrid - Arsenal.

Nadal dostal priestor vyjadriť sa aj k zatiaľ poslednému futbalovému „El Clásicu“, v ktorom sa na barcelonskom Camp Nou zrodila remíza 2:2. Médiá zaujímal najmä jeho názor na niektoré kontroverzné rozhodnutia arbitrov.

„Nechcem sa baviť o tejto téme. Slabí rozhodcovia majú toho na chrbte príliš veľa, keďže ľudia sa o nich rozprávajú dlhé hodiny a zväčša im poriadne nakladajú. Ja nechcem byť súčasťou tejto šou. Podľa mňa sa v El Clásicu hral pekný futbal a ja som si ho ako fanúšik užil,“ skonštatoval Nadal.

Tenista, ktorý potrebuje šiesty titul v Madride na udržanie postu svetovej jednotky, k téme rozhodcovia ešte podotkol: „Nemajú to jednoduché, lebo v dnešnom futbale sú pod veľkým tlakom. A hráči im to často ešte sťažujú, keď sa snažia oklamať ich aj iných hráčov. Aj to je súčasť šou, ale ja nebudem nikoho kritizovať. Chcem, aby futbal zostal pre mňa vášňou.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Rafael Nadal #atlético madrid