Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marseille a Salzburg predviedli obraty. Arsenal prehrával, ale drámu odvrátil

Futbalisti Arsenalu postúpili do semifinále Európskej ligy. Zverenci Arséna Wengera v odvetnom štvrťfinále v Moskve zmazali dvojgólovú stratu, remizovali 2:2 a nadviazali na domáce víťazstvo 4:1.

12.04.2018 23:15
Salzburg, Lazio Foto: ,
Amadou Haidara a Valon Berisha zo Salzburgu sa tešia z druhého gólu v sieti Lazia Rím.
debata

Medzi najlepšiu štvorku súťaže sa kvalifikovali aj Atlético Madrid, Marseille a Salzburg. Žreb semifinále sa uskutoční v piatok v Nyone.

Arsenal sa v prvom polčase skôr sústredil na defenzívu a v 39. minúte od CSKA prvýkrát inkasoval. Čech síce výborne zlikvidoval hlavičku Nababkina, ale voľný Čalov už z dorážky nedal bývalému českému reprezentanto­vi šancu.

Obraty Marseille a Salzburgu v Európskej lige Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Brankár Arsenalu Petr Čech inkasuje gól v...

Londýnsky tím nezvládol ani vstup do druhého polčasu. Čech vyrazil Golovinovu delovku len pred seba a z ďalšej dorážky ho v 50. minúte prekonal Nababkin.

Anglického favorita upokojil v 75. minúte Welbeck, ktorý sa presadil po narážačke s Elnenym. V nadstavenom čase po samostatnom úniku vyrovnal Ramsey po ďalšej prihrávke Elnenyho. Arsenal si zahrá semifinále prvýkrát od roku 2000, keď sa ešte súťaž volala Pohár UEFA.

Atlético v Lisabone podľahlo Sportingu 0:1, ale vzhľadom na domácu výhru 2:0 ide ďalej. Portugalský tím začal oveľa aktívnejšie. V 11. minúte ešte Coatesovu hlavičku skvele zneškodnil Oblak. Slovinský brankár však v 28. minúte vyboxoval center len k Monterovi, ktorý ho pohotovou hlavičkou prekonal.

Aj po zmene strán mal viac gólových šancí Sporting, ale Oblak si poradil so strelami Montera aj Bruna Fernandesa. Atlético postupový náskok udržalo, v tomto ročníku Európskej ligy však prvýkrát prehralo.

Salzburg na svojom štadióne zmazal s Laziom stratu 2:4 a prekvapivým triumfom 4:1 rímsky tím vyradil. Všetkých päť gólov padlo až v druhom polčase. V 55. minúte otvoril skóre hosťujúci kanonier Immobile, ale vzápätí vyrovnal Dabbur.

Medzi 72. a 76. minútou potom rakúsky majster nastrieľal zaskočenému súperovi tri góly, o ktoré sa postarali Haidar, Hwang Hi-čchan a Lainer.

Olympique Marseille doma v ďalšej dramatickej odvete prestrieľal Lipsko 5:2 a dal zabudnúť na prehru 0:1 z prvého zápasu. Nemeckého pohárového nováčika poslal do vedenia už v druhej minúte Bruma, ale počas nasledujúcich siedmich minút hráči Marseille otočili skóre po vlastnom góle Ilsankera a zásahu Sarra. Tretí domáci gól Payeta ešte neplatila kvôli útočnému faulu, ale Thauvin sa už vo 38. minúte mohol tešiť.

Francúzsky tím na začiatku druhého polčasu zahodil niekoľko sľubných šancí a v 55. minúte Augustín vrátil výhodu na stranu Lipska, lenže po chvíľke opäť zvýšil kapitán Marseille Payet. Domáce víťazstvo a postup ešte v nadstavení spečatil Sakai.

Štvrťfinále futbalovej Európskej ligy 2017/2018:

RB Salzburg – Lazio Rím 4:1 (0:0) – prvý zápas: 2:4, Salzburg postúpil do semifinále
Góly: 56. Dabbur, 72. Haidara, 74. Hwang Hee-čchan, 76. Lainer – 55. Immobile, rozhodoval: Skomina (Slovin.)

Sporting Lisabon – Atlético Madrid 1:0 (1:0) – prvý zápas: 0:2, Atlético postúpilo do semifinále
Gól: 28. Montero, rozhodoval: Mažič (Srb.)

CSKA Moskva – Arsenal Londýn 2:2 (1:0) – prvý zápas: 1:4, Arsenal postúpil do semifinále
Góly: 39. Čalov, 50. Nababkin – 75. Welbeck, 90.+ Ramsey, rozhodoval: Zwayer (Nem.)

Olympique Marseille – RB Lipsko 5:2 (3:1) – prvý zápas: 0:1, Marseille postúpilo do semifinále
Góly: 6. Ilsanker (vlastný), 9. Sarr, 38. Thauvin, 60. Payet, 90.+ Sakai – 2. Bruma, 55. Augustin, rozhodoval: Kuipers (Hol)

debata chyba
Viac na túto tému: #CSKA Moskva #Red Bull Salzburg #Olympique Marseille #FC Arsenal