Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rambo prekonal zlomeninu nohy. Ramsey získal strelecký inštinkt

Aaron Ramsey v plnej paráde. V šatni Arsenalu mu familiárne hovoria Rambo. Najmä preto, že musel bojovať na viacerých frontoch.

06.04.2018 10:38
Aaron Ramsey Foto: ,
Aaron Ramsey a jeho pohotové zakončenie.
debata

Najviac pred ôsmimi rokmi, keď mu Ryan Shawcross ukončil sezónu. Stopér Stoke City išiel s Ramsaym do súboja o loptu. Nevedno, kto ju získal, nikoho to vtedy nezaujímalo. Stredopoliar Londýnčanov totiž ležal na zemi. Pri pohľade na visiaci pravý členok upadol do bezvedomia.

„Nie je to zranenie, ktoré by mi ukončilo kariéru. Som mladý, čas je na mojej strane. Vrátim sa,“ nestrácal optimizmus po zlomenine holennej a lýtkovej kosti. Talentovaný, vtedy 19-ročný, mladík mal pravdu.

Nesporný talent ukázal aj vo štvrtok večer. Dvomi gólmi prispel k víťazstvu svojho mužstva v prvom súboji štvrťfinále Európskej ligy nad CSKA Moskva 4:1.

„Prešiel si viacerými problémami, musel prekonať niekoľko prekážok. Teraz už však nemá žiadne zdravotné problémy a je to vidieť. Dokáže kontrolovať hru a ponúkať sa spoluhráčom bez toho, aby ho niekto zastavil. Stal sa z neho dobrý strelec. Kedysi bol zbrklý, teraz je v zakončení pokojnejší a rozvážnejší,“ chválil svojho zverenca kouč Arsenalu Arséne Wenger pre goal.com.

Waleský reprezentant zaujal dvomi parádnymi zakončeniami. Najskôr využil prihrávku Héctora Bellerína, potom zaskočil brankára súpera Igora Akinfejeva pohotovým lobom.

„Stále mi hovoril – daj mi ju do druhej vlny. Opakoval to neustále. A tak som mu jeho želanie splnil. Som rád, že sa nám niečo z tréningu vydarilo aj v dôležitom zápase,“ tešil sa Bellerín.

„Videl som, že sa brankár súpera pohol ku mne. Vedel som, že ak sa mi podarí prelobovať ho, mám šancu skórovať. Našťastie to vyšlo,“ komentoval Ramsey.

Druhý gól Aarona Ramsaya.

Dvadsaťsedemročný odchovanec Cardiffu City na prelome rokov 2017 a 2018 prekonal zranenie podkolennej šľachy. Po viac ako mesačnej maródke nedostával v nabitom kádri Arsenalu veľa príležitostí. Verí, že sa to v závere sezóny zlepší.

„Rád nabieham do pokutového územia, kde sa dokážem dostať do viacerých príležitostí. Som rád, že mužstvu môžem pomôcť. Najmä po tom, ako som sa musel vracať do formy. Góly pomáhajú môjmu sebavedomiu. Teším sa na ďalšie duely, aj na ten odvetný. Nič nie je rozhodnuté, v Moskve musíme byť pripravení,“ dodal Ramsey.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #CSKA Moskva #Arsenal Londýn #Aaron Ramsey