Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Salzburg má krídla. Chce vyradiť ďalšieho favorita

Prvú náročnú výzvu zvládli. Z ďalšej nemajú obavy. Mala to byť jednoznačná záležitosť. Málokto favorizoval Salzburg v osemfinálovom dvojzápase Európskej ligy proti Borussii Dortmund. Lenže Dávid pokoril Goliáša. Vyhral na jeho ihrisku 2:1 a doma uhájil bezgólovú remízu.

05.04.2018 07:00
Red Bull Salzburg Foto: ,
Futbalisti Red Bull Salzburg.
debata

Vďaka tomu jeho odvážna púť európskou klubovou súťažou číslo dva pokračuje aj vo štvrtok. V prvom štvrťfinálovom stretnutí nastúpi proti ďalšiemu favoritovi – Laziu Rím. Tréner domácich Simone Inzaghi aj bývalý hráč Rimanov Roberto Bacci vystríhajú pred silou súpera.

„Štadión je vypredaný, budeme potrebovať pomocnú ruku od fanúšikov. Naša európska cesta pokračuje, ale musíme byť opatrní. Čaká nás náročný súper, na ktorého sa musíme pripraviť,“ povedal pre Corriere dello Sport Inzaghi.

„Majú krídla, ale Európska liga je iná súťaž. Salzburg má v kádri mladých hráčov, Lazio rozdielových – Immobilleho, Naniho či Caiceda,“ doplnil Bacci.

Rakúsky šampión je znovu v pozícii outsidera. Má však pozoruhodnú fazónu. Chuť prehry okúsil v súťažnom dueli naposledy 27. augusta 2017 v 6. ligovom kole. Medzitým si poradil s Marseille či San Sebastiánom.

„Čaká nás ďalší vrchol sezóny a mimoriadne náročná úloha. Všetko je možné. Proti Dortmundu sme ukázali to, čo už dávno vieme – že máme kvalitu. Veríme, že sa dočkáme ďalšieho úspechu,“ vyhlásil brankár Salzburgu Alexander Walke.

„Lazio je favoritom, má skvelý káder. Už sme však jedno veľké mužstvo vyradili. Pokúsime sa o to znova,“ uzavrel jeho spoluhráč André Ramalho.

Program
Štvrťfinále, prvé zápasy: 21.05 Lazio – Salzburg, Atlético Madrid – Sporting Lisabon, Arsenal – CSKA Moskva, Lipsko – Marseille.

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #Lazio Rím #Red Bull Salzburg