Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Arsenal ovládol šláger na San Sire, Plzeň padla v Lisabone

Futbalisti Arsenalu Londýn zvíťazili vo štvrtkovom úvodnom dueli osemfinále Európskej ligy UEFA 2017/2018 na pôde AC Miláno 2:0. Utvorili si tak výbornú východiskovú pozíciu pred odvetou, ktorá sa hrá o týždeň na Emirates Stadium v britskej metropole.

08.03.2018 20:59 , aktualizované: 23:16
debata
Bruno Fernandes zo Sportingu (vľavo) a... Foto: Reuters, RAFAEL MARCHANTE
Plzeň Hrošovský Bruno Fernandes zo Sportingu (vľavo) a slovenský reprezentant Patrik Hrošovský (Plzeň) v súboji o loptu.

„Gunners“ ovládli šláger na San Sire, o svojom triumfe rozhodli už v prvom polčase. Už po štvrťhodine hry Mesut Özil našiel Henricha Mchitarjana, ktorý si zasekol súperovho obrancu a nekompromisnou strelou pod brvno poslal hostí do vedenia.

Ďalším gólom v sieti AC zabránil potom vynikajúcimi zákrokmi brankár Gianluigi Donnarumma, ktorý vychytal Caluma Chambersa i Dannyho Welbecka. V závere polčasu však už nestačil ani on na zakončenie Aarona Ramseyho, ktorý si po ďalšom skvostnom pase Özila vychutnal domáceho gólmana a pohodlne zakončil do prázdnej brány.

Sedemnásobný európsky šampión sa v druhom dejstve pokúšal o skorigovanie skóre, ale jeho tlak bol jalový a väčšie šance si nevypracoval. „Rossoneri“ tak pretrhli sériu bez prehry, ktorá trvala 13 súťažných zápasov.

V skvelých výkonoch pokračuje Red Bull Salzburg, po postupe zo základnej skupiny prekvapujúco triumfoval v prvom osemfinálovom dueli na ihrisku Borussie Dortmund 2:1. Oba góly rakúskeho tímu strelil kosovský reprezentačný stredopoliar Valon Beriša.

Pozíciu favorita potvrdilo Atletico Madrid, druhý tím tabuľky španielskej La Ligy si na domácom štadióne poradil s Lokomotivom Moskva po góloch Saula Nigueza, Diega Costu a Kokeho hladko 3:0.

Viktoria Plzeň nestačila na Estadio Jose Alvalade v Lisabone na domáci Sporting. Portugalský klub bol od úvodu aktívnejší, častejšie držal loptu na svojich kopačkách a v závere prvého polčasu aj gólovo udrel, keď sa zblízka presadil Fredy Montero.

Kolumbijský útočník krátko po prestávke zvýšil po rýchlej akcii na 2:0. Zverenci trénera Pavla Vrbu herne ožili až v záverečných 20 minútach, Michael Krmenčík však svoje pološance nedokázal zužitkovať a tak si Viktoria odviezla z Portugalska dvojgólovú prehru.

Celý zápas za hostí odohral slovenský stredopoliar Patrik Hrošovský, jeho spoluhráči brankár Matúš Kozáčik a útočník Marek Bakoš sledovali stretnutie z lavičky náhradníkov.

Pred všetkými štvrtkovými zápasmi sa držala minúta ticha za kapitána Fiorentiny Davideho Astoriho, ktorý zomrel v nedeľu. Odvety osemfinále sú na programe o týždeň 15. marca.

1. zápasy osemfinále EL 2017/2018

Borussia Dortmund – Red Bull Salzburg 1:2 (0:0)

  • Góly: 62. Schürrle – 49. a 56. Beriša

Atlético Madrid – Lokomotiv Moskva 3:0 (1:0)

  • Góly: 22. Niguez, 47. D. Costa, 90. Koke

AC Miláno – Arsenal Londýn 0:2 (0:2)

  • Góly: 15. Mchitarjan, 45.+4 Ramsey

CSKA Moskva – Olympique Lyon 0:1 (0:0)

  • Gól: 68. Marcelo

RB Lipsko – Zenit Petrohrad 2:1 (0:0)

  • Góly: 56. Bruma, 77. Werner – 86. Criscito

Sporting Lisabon – Viktoria Plzeň 2:0 (1:0)

  • Góly: 45.+1 a 49. Montero

    P. Hrošovský odohral celý zápas, M. Kozáčik a M. Bakoš (všetci Plzeň) na lavičke náhradníkov

Olympique Marseille – Athletic Bilbao 3:1 (2:1)

  • Góly: 1. a 57. Ocampos, 14. Payet – 45.+1 Aduriz (z 11 m)

Lazio Rím – Dynamo Kyjev 2:2 (0:0)

  • Góly: 54. Immobile, 62. Anderson – 52. Cygankov, 79. Moraes, ČK: 90.+6 Garmaš (Dynamo) po druhej ŽK
debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Borussia Dortmund #Arsenal Londýn #Red Bull Salzburg