Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poslúchol radu slávneho otca. Jonathan Klinsmann zachránil Herthe bod

Dvadsaťročný brankár prežil vo štvrtok debut ako hrom. Senzácia skupinovej fázy Európskej ligy sa ujala vedenia. Futbalisti Östersundu si ho však užili len niekoľko desiatok sekúnd. Kapitán Peter Pekarík zakončil parádnu akciu Herthy strelou do prázdnej bránky.

08.12.2017 13:07
Jonathan Klinsmann Foto: ,
Zákrok brankára Herthy Berlín Jonathana Klinsmanna.
debata

Keď sa už schyľovalo k deľbe bodov, ukázal rozhodca na biely bod v šestnástke Berlínčanov. Šancu ukončiť nádhernú fázu súťaže víťazstvom nováčik nevyužil. Prudkú strelu stredopoliara švédskeho tímu Nouriho zastavil Jonathan Klinsmann a uhájil remízu 1:1.

„Bolo to ako sen. Nikdy som si ani len nepredstavoval, že Olympijský štadión v Berlíne bude skandovať moje meno,“ hovoril Klinsmann pre sport.de. „V noci som nemohol spať, stále som premýšľal, aké to bude. Pred zápasom som si musel zdriemnuť, aby som bol čerstvý,“ usmieval sa.

Syn slávneho nemeckého futbalistu i trénera Jürgena Klinsmanna zvládol vypätý moment. Uhádol smer strely kapitána Östersundu.

„Povedal som si: hoď sa vľavo. Vyšlo to,“ tešil sa Jonathan. „Bol som veľmi nervózny, ale veľa ľudí mi pomohlo uvoľniť sa. Aj otec mi hovoril, aby som bol pokojný. Zabralo to a keď som sa dotkol prvýkrát lopty, opadol zo mňa všetok stres.“

Slová chvály mal pre svojho zverenca, ktorý je v Herthe až treťou brankárskou voľbou, aj Pál Dárdai.

„Mladíci si osvojili automatizmy, hoci v nich až toľko nehrajú. Bol to od Klinsmanna solídny debut. Chytal na jednotku. Nesmie však zabudnúť, že po prvom kroku prídu ďalšie. Musí ich zvládnuť a naďalej tvrdo pracovať,“ uzavrel tréner Herthy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hertha berlín #Jürgen Klinsmann #Jonathan Klinsmann