Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zoberú mu aj dieťa? Fanúšik Evertonu dostal doživotný dištanc

Futbalový klub FC Everton môže dostať trest od Európskej futbalovej únie (UEFA) za to, že fanúšik držiaci dieťa sa pokúsil udrieť hráča Olympique Lyonu počas šarvátky aktérov štvrtkového zápasu skupinovej fázy Európskej ligy medzi liverpoolskym klubom a Olympique Lyon v Goodison parku.

20.10.2017 09:54 , aktualizované: 12:56
debata

Vedenie Evertonu v piatok na obed vydalo prehlásenie, že fanúšik dostal doživotný zákaz vstupu na zápasy liverpoolskeho klubu a jeho správanie nahlásili polícii.

Hráči oboch tímov začali do seba hromadne strkať počas druhého polčasu po tom, ako kapitán Evertonu Ashley Williams sotil brankára Lyonu Anthonyho Lopesa v čase, keď ten už mal loptu pod kontrolou. Fyzické konfrontácie medzi hráčmi oboch tímov pokračovali v tesnej blízkosti fanúšikovského sektora.

Počas šarvátok mal fanúšik Evertonu s dieťaťom strčiť do brankára Lopesa a pokúsiť sa jeho, respektíve obrancu Mouctara Diakhabyho, udrieť.

Hráči Lyonu to postrehli a začali kričať tým smerom ešte skôr, než sa situácia upokojila. Rozhodca Bas Nijhuis udelil po incidentoch žlté karty Williamsovi z domáceho tímu a útočníkovi Lyonu Bertrandovi Traorému.

„Stalo sa, je to futbal. Sú tam veľké emócie. Chceli sme zápas vyhrať, súper chcel vyhrať tiež,“ povedal pre televízny kanál BT Sport kapitán Evertonu Williams, ktorý bol autorom vyrovnávajúceho gólu domácich v zápase. Liverpoolsky klub prehral zápas E-skupiny s francúzskym Lyonom 1:2 a uzatvára na 4. mieste poradie v tabuľke so ziskom jedného bodu z troch stretnutí.

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #európska liga UEFA #FC Everton #Olympique Lyon #dištanc