Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň v Bukurešti sklamala. Dostali sme hlúpe góly, hneval sa Hrošovský

Stredopoliara Patrika Hrošovského po štvrtkovej prehre 0:3 na ihrisku bukurešťského FCSB mrzelo, že futbalisti Plzne v úvodnom stretnutí skupiny Európskej ligy UEFA urobili veľa chýb a dostali hlúpe góly. Herne pritom podľa slovenského reprezentanta neprepadli.

15.09.2017 09:51
debata
Patrik Hrošovský (vpravo) v súboji o loptu s... Foto: Reuters, Alexandru Busca
Hrošovský Plzeň Patrik Hrošovský (vpravo) v súboji o loptu s Mihaiom Balasom z FCSB.

„Myslím, že hlavne v prvom polčase sme tam mali dobré pasáže, darilo sa nám držať loptu. Ale dostali sme hlúpe góly. Najskôr penalta, aj ten druhý gól bol lacný. Súper to len tak kopol za obranu a my sme z toho inkasovali,“ vravel Hrošovský po zápase.

Zápas podľa neho výrazne ovplyvnil pokutový kop z 22. minúty po súboji Tomáša Hájka s Constantinom Budescom. „Penalta ho ovplyvnila dosť, dostali sme z nej gól. Predtým sme mali stopercentnú šancu, keby sme ju premenili, tak to mohlo všetko vyzerať inak,“ uvažoval slovenský reprezentant.

Zverenci Pavla Vrbu sa v druhom polčase na odpoveď nezmohli, navyše v 72. minúte inkasovali od bývalej Steauy tretí gól. Plzenčania vonku v európskych pohároch nezvíťazili jedenástykrát za sebou.

„Bolo to zložité. Takto skúsený tím, keď vedie 2:0, tak sa postaví dozadu, hrá na rýchle protiútoky a už nás tam nepustí,“ konštatoval Hrošovský a dodal:

„Prehrali sme 0:3, ale hra nebola tak hrozná. Bohužiaľ, urobili sme chyby, ktoré súper potrestal. Chýbajú nám výhry, ale bol to len prvý zápas. Máme ich ďalších päť, šanca (na postup) je stále veľká.“

V G-skupine EL si Viktoria ešte zmeria sily s izraelským Hapoel Beer Ševa a švajčiarskym Luganom.

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #Patrik Hrošovský #FC Viktoria Plzeň