Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Vypadli, ale neprepadli

Je po sezóne. Samozrejme, medzinárodnej, pohárovej. Tá ligová sa ešte len rozbieha a v popredných súťažiach ani neodštartovala. V Európe postupne naskakujú do pohárov čoraz silnejšie tímy. Špička sa k slovu zatiaľ nedostala.

04.08.2017 14:39
debata (1)
Mladík Dalibor Takáč a Wayne Rooney. Foto: Reuters, ADAM HOLT
MFK Ružomberok, FC Everton Mladík Dalibor Takáč a Wayne Rooney.

Slovenský futbal by si mohol nechať pokojne patentovať slogan: kde iní začínajú, my končíme. S maličkými výnimkami platí pomaly štvrťstoročie. Dovidenia zasa o rok.

Odteraz sa budú slovenské tímy porovnávať už len samé so sebou a samochválam sa medze klásť určite nebudú. Veď kto si už o mesiac-dva spomenie na tiene horúceho leta, na to, ako rýchlo Slovákov vypoklonkovali z Európy. Slovenské mužstvá jediné kritérium, ktoré môže reálne zhodnotiť ich silu, niekam ich v medzinárodnej hierarchii zaradiť, jednoducho neuznávajú.

Ešteže Ružomberok, tím, od ktorého sa to zo štvorice slovenských účastníkov najmenej čakalo, sympaticky zmobilizoval svoje sily a zachraňoval česť slovenského klubového futbalu aj za troch papierovo silnejších a ambicióznejších. Dvoch nasadených súperov vyradil (Vojvodina Nový Sad a Brann Bergen) a s tretím (Everton) nehral podradnú partiu. Bez veľkých slov sa dožil aspoň začiatku augusta.

Tréner Norbert Hrnčár po odvete s Evertonom tvrdil, že sa mu bude ťažko zaspávať. Lebo jeho tím prehral a vypadol. Ale neprepadol. Odohral oba zápasy so zatiaľ nezobudeným anglickým favoritom na hranici svojich možností.

Ružomberok sa pochlapil. Vyžmýkal zo seba všetko. To sa cení. O ďalších slovenských tímoch sa to s čistým svedomím tvrdiť nedá.

Ružomberok - Everton Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Sandro Ramirez z Evertonu.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #FC Everton