Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok túži streliť gól a trápiť Everton

Špičkový anglický klub, beznádejne vypredaný štadión, namotivovaní domáci futbalisti. Ružomberský tím čaká najvýznamnejší zápas na medzinárodnej scéne v histórii klubu. Odveta 3. predkola Európskej ligy s Evertonom sľubuje pekný futbalový zážitok.

03.08.2017 07:00
MFK Ružomberok Foto: ,
Hráči MFK Ružomberok pred zápasom proti Bergenu.
debata

Favorit vie, že to nebude ľahké

Ružomberskí futbalisti v prvom zápase v liverpoolskom Goodison Parku podľahli 0:1, ale odohrali so súperom vyrovnaný zápas a tesná prehra ich stále drží v postupovej hre. V dvoch predchádzajúcich kolách (Vojvodina Nový Sad a Brann Bergen) rozhodli vždy výhrou v odvetách a v oboch strelili po dva góly.

Rovnaká úloha ich čaká aj dnes. Ak si chcú v Európskej lige ešte zahrať, musia zvíťaziť dvojgólovým rozdielom. Ružomberskí futbalisti odohrali v európskych pohároch doteraz 15 stretnutí a vyhrali z nich len tretinu (dve sa skončili remízou, v ôsmich podľahli).

„Po prvom stretnutí sa zástupcovia Evertonu vyjadrovali s uznaním o našom výkone, prekvapili sme ich. Príde k nám tím veľkého klubu s výbornými futbalistami na čele s Waynom Rooneym a trénerom Rolandom Koemanom. Pre nás je česť, že s nimi môžeme súperiť o postup. Verím, že budeme s ním držať aj tentoraz krok a budeme mať aj viac šťastia. Musíme podať výkon na hranici našich schopností. Everton nás určite nepodcení a nastúpi v najsilnejšom zložení, chce postúpiť a vie, že to nebude ľahké. Ak by sme strelili prvý gól, situáciu by sme mu skomplikovali,“ vyjadril sa pred odvetou športový riaditeľ Dušan Tittel.

Siedmy tím minulého ročníka anglickej Premier League je jasným favoritom na postup do play off Európskej ligy, v ktorom sa bude už rozhodovať o účasti v skupinách. Podľa trénera Norberta Hrnčára jeho šance po prvom stretnutí ešte stúpli.

„Everton bol obrovský favorit tohto súboja už pred jeho začiatkom. Prvý zápas vyhral, takže svoj náskok zvýšil. Chceli sme, aby mala odveta náboj a bolo o čo hrať, to sme splnili. Nestrelili sme v prvom zápase gól, čo ma mrzí. Naša úloha je teraz jasná. Pokúsime sa súperovi sťažiť cestu do ďalšieho kola,“ zdôraznil ružomberský kouč.

Kapitán oslávil 35. narodeniny

Jediným domácim hráčom s bohatými medzinárodnými skúsenosťami je kapitán Marek Sapara. Mrzelo ho, že pred týždňom sa na ihrisku Goodison Parku neobjavil. Týždeň predtým ho však trápila choroba, bral antibiotiká a tréner ho nechal na lavičke. Teraz sa však už cíti v plnej sile. V pondelok oslávil 35. narodeniny a dnes čaká darček v podobe dobrého výsledku.

Everton v lete síce uvoľnil do Manchestru United Belgičana Romela Lukakua za 84 miliónov eur, ale získal Wayna Rooneyho, ktorý sa vrátil do klubu, v ktorom vstupoval na veľkú futbalovú scénu. Liverpoolský tím nakúpil posily za sto miliónov eur a dnes večer ich predvedie aj v Ružomberku. Vypredané hľadisko sa môže tešiť na ďalších známych futbalistov, v Koemanovej zostave by nemal chýbať Michael Keane, Davy Klaasen, Cuco Martina, Sandro Ramirez.

Holandský kouč Evertonu nežiaril po prvom stretnutí nadšením, ale napokon výsledok prijal. „Viem, že sme ešte neboli stopercentní, ani výsledok 1:0 nie je mimoriadny, ale pred odvetou dobrý. Dôležité je, že sme si udržali čisté konto. Mali sme prevahu, chýbalo nám viac dobrých šancí,“ tvrdil.

Pre Everton to znamená, že ak strelí v odvete gól, šance domácich budú už minimálne. V takom prípade sa určite nebude stretnutie predlžovať, Ružomberčania budú musieť skórovať aspoň trikrát.

Koemanov tím zatiaľ odohral v novej sezóne jediný súťažný zápas práve s Ružomberkom. Premier Leaugue štartuje o desať dní a Everton ešte nie je v najlepšom tempe. To by Ružomberčania radi využili. Generálka na odvetu im vyšla, zdolali Senicu 4:0, ale toto bude úplne iný, neporovnateľne náročnejší zápas. Hrnčár má k dispozícii kompletný káder, môže rátať s najsilnejším zložením.

Zápas sa začína o 20.45 a povedú ho dánski rozhodcovia na čele s hlavným Michaelom Tykgaardom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #MFK Ružomberok #FC Everton