Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalisti Evertonu dostanú večeru priamo do šatne

Futbalisti Evertonu v stredu popoludní priletia na Slovensko. Výpravu siedmeho tímu minulého ročníka anglickej Premier League dopraví špeciál na letisko do Popradu, odkiaľ sa presunie do Ružomberka, dejiska zápasu.

02.08.2017 12:30
Wayne Rooney Foto: ,
Momentka z prvého zápasu. Aj Wayne Rooney sa vo štvrtok predvedie ružomberskému publiku.
debata (3)

Hneď po stretnutí, ešte v noci zo štvrtka na piatok sa vráti domov. Odvetné stretnutie 3. predkola Európskej ligy sa uskutoční zajtra od 20.45. V Liverpoole vyhral pred týždňom anglický tím tesne 1:0.

Rooney a jeho družina nebude ubytovaná priamo v Ružomberku, klub si napokon vybral hotel v neďalekom horskom prostredí. Informoval Ružomberčanov, že na ich štadióne nebude ani trénovať. Hráči síce deň pred stretnutím prídu na štadión, ale len preto, aby si prezreli prostredie a plochu, na ktorej sa bude hrať.

„Tréning absolvujú ešte v stredu predpoludní doma a až potom vyrazia na cestu na Slovensko. Tréner Ronald Koeman a podľa všetkého kapitán mužstva sa zúčastnia v Ružomberku v stredu večer na oficiálnej tlačovej besede," potvrdil športový riaditeľ MFK Dušan Tittel.

Zápas je vypredaný, na ružomberské pomery pôjde o mimoriadnu koncentráciu veľkého počtu ľudí a fanúšikov oboch táborov.
Dušan Tittel, športový riaditeľ MFK Ružomberok

V Ružomberku očakávajú asi 500 anglických fanúšikov a pripravujú potrebné bezpečnostné opatrenia. V deň stretnutia budú v okolí štadióna rôzne dopravné obmedzenia, zákaz či obmedzenie parkovania. Na štadióne sa nebudú predávať nijaké alkoholické nápoje.

Stretnutie bolo vyhlásené za rizikové. „Dôvodom nie je bezprostredná obava z chuligánstva a výtržností, ale zápas je vypredaný, na ružomberské pomery pôjde o mimoriadnu koncentráciu veľkého počtu ľudí a fanúšikov oboch táborov. Prísnejšie budú kontroly pri vstupe na štadión, nedostanú sa tam ľudia pod vplyvom alkoholu a už vôbec nie s nejakými nebezpečnými predmetmi," informoval Tittel.

Zdôraznil, že MFK všetky kroky koordinuje s Evertonom, policajnými zložkami, mestskou políciou, usporiadateľmi. Ich počty budú najvyššie v histórii organizovania športových podujatí v meste, mnohonásobne vyššie ako v bežných zápasoch.

„Podľa informácií z Evertonu pricestujú ich fanúšikovia najskôr do Viedne, Budapešti, Bratislavy, Krakova a odtiaľ sa budú presúvať do Ružomberka. Nemôžeme vylúčiť, že viacerí pricestujú bez vstupenky. Aj oni budú môcť sledovať zápas vo fanzóne na veľkoplošnej obrazovke v meste. Veríme, že si všetci spoločne vychutnajú dobrý zápas, že futbal bude zbližovať a nie rozdeľovať," pokračoval Tittel.

Zástupcovia Evertonu navštívili Ružomberok už minulý týždeň a pripravovali pobyt svojho tímu i fanúšikov. Tí si vyzdvihnú vstupenky až v dejisku zápasu výmenou za vouchery, ktoré si zakúpili doma.

„Záruky za fanúšikov Evertonu dáva ich klub. Viacerí budú bývať v Bratislave a do Ružomberka sa presunú najmä vlakom a hneď po stretnutí sa vrátia. Máme informáciu, že mnohé hotely a penzióny v meste a okolí sú rezervované pre anglických hostí. Komunikácia so zástupcami Evertonu bola korektná a priateľská, na všetkom sme sa dohodli," zdôraznil športový riaditeľ MFK.

Podľa neho nemal Everton nijaké špeciálne požiadavky. Do šatne si objednal 50 uterákov, 20 lôpt, 200 fliaš vody, ovocie, kávu, čokoládu. „To sú bežné, štandardné veci, keď hráme v zahraničí, riešime to aj my. Generálny sekretár Evertonu ma navyše ešte požiadal, aby sme zabezpečili mužstvu večeru priamo do šatne po zápase, pretože vzápätí výprava odlieta do Anglicka. Poslal mi aj menu a teraz to v najlepších ružomberských reštauráciách zabezpečujeme tak, aby hostia boli spokojní," prezradil Tittel.

V šatniach nemuseli robiť nijaké úpravy. „Ružomberské sú zariadené nadštandardne, ak nie sú na Slovensku úplne najlepšie, tak patria určite do prvej trojky, čo vždy oceňujú aj súperi alebo delegáti UEFA," doplnil Tittel.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #Everton FC