Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Máme svoje sny a túžby. Pokúsime sa o zázrak, znie z Ružomberka

Futbalisti MFK Ružomberok sa vo štvrtkovom odvetnom dueli 3. predkola Európskej ligy 2017/2018 pokúsia o senzáciu na úkor anglického FC Everton.

01.08.2017 19:44
Šimon Kupec, Dominic Calvert-Lewin Foto: ,
Obranca Ružomerka Šimon Kupec v súboji s Dominicom Calvertom-Lewinom z Evertonu v prvom zápase v Liverpoole.
debata

Zápas pod Čebraťom má výkop o 20.45 h SELČ a z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Dán Michael Tykgaard. Ružomberský tím prehral minulý týždeň v liverpoolskom Goodison Parku po sympatickom výkone tesne 0:1. Napriek sile protivníka sa však nevzdáva svojich snov a verí, že práve štvrtok by mohol byť dňom, keď odohrá najpamätnejší duel v klubovej histórii.

„Z prehry v úvodnom stretnutí nerobíme vedu. Výsledok je hrateľný a doma urobíme všetko preto, aby sme sa pokúsili o malý zázrak – vyradiť Everton a postúpiť,“ uviedol pre Ružomberský hlas 21-ročný obranca Dominik Kružliak.

„Pred odvetou je to otvorené, pobijeme sa o postup. Teším sa na domáci zápas a našich fanúšikov,“ nadviazal jeho kolega zo stopérskej dvojice Ján Maslo, ktorého hlavička v 57. min minulotýždňového súboja skončila na konštrukcii bránky „Toffees“ Maartena Stekelenburga.

„Výsledok z ihriska Evertonu je sľubný. Doma sa budeme snažiť o to, aby sme zápas zvládli. Do odvety ideme pozitívne naladení,“ vyhlásil stredopoliar Erik Daniel.

Ružomberčania prenikli do 3. predkola cez srbskú Vojvodinu Nový Sad (1:2 vonku, 2:0 doma) a nórsky Brann Bergen (0:1 doma, 2:0 vonku), Everton ako siedmy v konečnom poradí anglickej Premier League 2016/2017 bol nasadený priamo do tejto kvalifikačnej fázy.

„Máme svoje sny a túžby a nič nie je nemožné. Bolo by to fantastické, keby sme to doma otočili a postúpili. V športe a aj vo futbale treba snívať a robiť všetko pre to, aby ste boli úspešní. Musíme si však naďalej byť vedomí obrovskej sily Evertonu. Výsledkovo sme v rovnakej situácii ako v 2. predkole s Bergenom, aj vtedy sme prvý duel prehrali 0:1. Everton je však neporovnateľne väčší favorit tejto konfrontácie,“ povedal po dueli v Liverpoole kouč „Ruže“ Norbert Hrnčár.

Zostrih úvodného zápasu

MFK Ružomberok v minulosti odohral v pohárovej Európe 7 dvojzápasových konfrontácií, no iba v jednej sa mu nepodarilo prekonať obranu súpera. Bolo to v 3. predkole Ligy majstrov 2006/2007 proti ruskému CSKA Moskva (0:3 vonku, 0:2 doma). Pamätníkmi tohto dvojzápasu zo súčasného tímu Ružomberka sú skúsení harcovníci Ľuboš Hajdúch a Marek Sapara.

„Príde sem Everton. Ešte tu asi nebolo mužstvo z Premier League, takže kto by sa netešil na taký zápas. Tam sme prehrali 0:1, ale aj v prvom, aj v druhom predkole sme prvé zápasy prehrali. Napriek tomu sme sa dostali do tretieho predkola, takže spravíme všetko preto, aby sme sa vo štvrtok minimálne pobili o postup do play off,“ povedal druhý menovaný, ktorý v pondelok oslávil 35. narodeniny.

„Mám jubileum, takže dúfam, že si chalani nechajú pre mňa darček až vo štvrtok,“ doplnil Sapara.

Liptáci sa na štvrtkový zápas naladili vysokým ligovým triumfom nad Senicou (4:0). Triumf Ružomberka mohol byť aj vyšší, no niektoré príležitosti zostali nevyužité. Útočník Nermin Haskič tak nabáda k väčšej efektivite v koncovke.

„Proti Evertonu nebudeme mať toľko šancí. Príde možno jedna alebo dve, a tie musíme premeniť,“ myslí si 28-ročný Bosniak.

„Proti Senici to bol z našej strany profesionálny výkon. Chalanov futbal bavil, hrali s chuťou. Po náročnom zápase v Anglicku sme to zvládli k spokojnosti. V optimistickej nálade sa môžeme pripravovať na štvrtkový veľký zápas s Evertonom. Som rád, že sme dokázali preladiť z EL na ligovú nôtu,“ skonštatoval ružomberský kouč Hrnčár.

Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Európskej ligy dvojzápas play off (prvé zápasy 17. augusta, odvety 24. augusta).

Žreb play off sa uskutoční v piatok 4. augusta vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA).

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #FC Everton