Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Everton fanúšikov žrebovali. Povzbudzovať budú aj za bránami

V Ružomberku vládne futbalová horúčka. Everton už stojí pred bránami. Domáci ho privítajú vo štvrtok a záujem o odvetný zápas 3. predkola Európskej ligy ešte viac stúpol po tom, čo zverenci trénera Norberta Hrnčára odohrali v Liverpoole dôstojnú partiu s favoritom a prehrali len tesne 0:1. V utorok sa väčšina fanúšikov dozvie, či dostane vstupenky na zápas.

31.07.2017 22:26
MFK Ružomberok Foto: ,
Ilustračné foto
debata

„Kapacita nášho štadióna je necelých päť tisíc miest. Museli sme ju ešte o niečo znížiť, kvôli bezpečnosti, zmluvným požiadavkám partnerov, veľkému záujmu médií a očakávame aj asi 500-člennú skupinu z Anglicka. Aktuálna situácia je taká, že aj keby sme mali dvadsaťtisícové hľadisko, asi by sme ho vypredali,“ informoval športový riaditeľ MFK Dušan Tittel.

Klub najskôr prijímal objednávky na vstupenky, pričom jeden fanúšik mohol požiadať maximálne o dve. V pondelok z nich vyžrebovali šťastlivcov, ktorí sa na zápas dostanú. Od utorka ich bude klub informovať o tom, kde si lístky môžu vyzdvihnúť.

„Kvôli tomuto náporu sme museli prijať brigádničky, ktoré nám ho pomôžu zvládnuť,“ informoval Tittel. „Musíme byť reálni, je veľký rozdiel v diváckom záujme o takéhoto atraktívneho súpera a takýto zápas a potom o bežné stretnutia domácej ligy, keď je náš štadión úplne postačujúci. Teraz nám je, samozrejme, ľúto, že nemáme väčší a nemôžeme uspokojiť všetkých, ale toto sú zápasy, ktoré hrá mužstvo možno raz za sto rokov. Aj oficiálne je to najvýznamnejšie medzinárodné stretnutie v histórii ružomberského futbalu.“

MFK spolu s mestom rýchlo zareagoval a pripravil na štvrtok na Námestí Andreja Hlinku neďaleko radnice fanzónu. V nej budú môcť fanúšikovia, ktorí sa nedostanú na štadión, sledovať stretnutie na veľkoplošnej obrazovke a aspoň takto si môžu vychutnať atraktívny súboj a podporiť svoje mužstvo.

Hoci Ružomberčania odohrali dobrý zápas na anglickej pôde, na ich nedeľňajší ligový súboj so Senicou a generálku pred odvetou bolo zvedavých len 1394 divákov. Domáci ho v pohode zvládli, vyhrali 4:0. „Podali sme dobrý, kolektívny výkon. Herný prejav bol solídny a mohli sme zvíťaziť aj vyšším rozdielom. A to sme ešte niekoľkým hráčom, ktorí boli v posledných dňoch najviac zaťažení, dali voľno,“ hodnotil športový riaditeľ MFK.

Tittel je bývalý reprezentant a trojnásobný slovenský futbalista roka. V kariére odohral viacero podobných významných a náročných zápasov, aký teraz čaká ružomberský tím. Ako hodnotí jeho postupové šance po prvom stretnutí v Liverpoole?

„Cítim zo šatne, z celého nášho mužstva veľké odhodlanie. Som rád, že nemáme ani zdravotné problémy a môžeme nastúpiť na stretnutie v najsilnejšom zložení. Verím, že doma dokážeme držať krok s favoritom a očakávame aj veľkú podporu našich fanúšikov. A keď budeme mať trošku viac šťastia, ktoré nám chýbalo v šanciach v Anglicku, mohli by sme uhrať výsledok, ktorý nám zabezpečí predĺženie a možno aj postup. Ak by sme strelili prvý gól, mal by to Everton veľmi ťažké. So všetkou úctou a veľkým rešpektom k súperovi, pokúsime sa spraviť dieru do futbalového sveta.“

Tittel si nemyslí, že Everton podcenil v prvom stretnutí ružomberské mužstvo. „My sme podali výkon na hranici našich možností. Mali sme za sebou už niekoľko ostrých stretnutí v sezóne a Everton hral prvý súťažný zápas, to možno trochu ovplyvnilo jeho výkon. V tomto sme mali maličkú výhodu. Na druhej strane Everton zaplatil v lete sto miliónov eur za posily, aj nám by sa ľahšie skladalo mužstvo s týmto balíkom… Ani v odvete určite nehrozí nijaké podcenenie zo strany súpera, myslím si, že nastúpi v najsilnejšej možnej zostave,“ uzavrel Dušan Tittel.

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #Dušan Tittel