Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechceli sme to len ukopať, vravel po Evertone Hrnčár

Ružomberskí futbalisti si urobili celkom peknú prechádzku v liverpoolskom Goodison Parku. Potrápili Everton a ak by boli odvážnejší a sebavedomejší mohli dosiahnuť možno aj viac.

28.07.2017 16:42
Everton, Ružomberok Foto: ,
Futbalisti Evertonu a Ružomberka nastupujú na ihrisko.
debata

Na pôde veľkého favorita zanechali sympatický dojem a pred odvetou na svojom štadióne nestratili po tesnej prehre (0:1) postupovú nádej.

„Aj my máme svoje futbalové týžby a sny a sme radi, že môžeme ešte snívať aj po prvom stretnutí s Evertonom. Stále je o čo hrať, odveta nestratila náboj,“ vyjadril sa pre Pravdu ružomberský tréner Norbert Hrnčár.

Trénerovi chýbal gól

Anglický favorit nebol na prahu novej sezóny ešte vo svojej koži. Miliónové posily naplno nezabrali a potenciál mužstva sa neprejavil. Jeho hra bola kostrbatá a Ružomberčania strácali pôdu pod nohami len vtedy, keď zvýšil tempo a domáci hráči i lopta rýchlejšie lietali v ružomberskej šestnástke. Takých situácií však bolo menej, ako sa čakalo a slovenský tím ich zvládol.

Na zápas bol pripravený i skoncentrovaný, dobre bránil, nerobil veľa chýb. Môže teraz ľutovať najmä skutočnosť, že sa mu nepodarilo v prvom zápase tretieho predkola Európskej ligy skórovať. Mal na to minimálne dve dobré možnosti.

„Ak mužstvo prehrá, sotva môže hovoriť, že dosiahlo dobrý výsledok. Prehra 0:1 nám však pred našimi divákmi ešte dáva nádej. Z tohto pohľadu sme úlohu splnili. Pravda, ešte lepšie by bolo, keby sme strelili aspoň gól. Mohli sme dosiahnuť aj prijateľnejší výsledok,“ pokračoval Hrnčár.

Európska liga vo futbale Everton - Ružomberok Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Atmosféra pred zápasom Everton - Ružomberok.

Ružomberok spálil dve šance

Po necelej hodine hry na Takáčov center vyskočil pred bránkou Evertonu Ján Maslo a jeho prudkú hlavičku brankár Stekelenburg vytlačil špičkami prstov na brvno. To bol domáci budíček, od tej chvíle bol Everton lepším mužstvom, do jeho hry priniesol viac života striedajúci Sandro Ramirez.

Domácich vytrhol zo streleckej biedy kapitán Leighton Baines. Mal aj šťastie, lebo smer jeho gólovej strely spoza šestnástky zmenil Daniel a Macík už nestačil zareagovať. Ružomberok mohol vyrovnať päť minút pred koncom. Vo výbornej pozícii zakončoval zblízka nekrytý striedajúci Miloš Lačný, ale nevystrelil prudko a loptu poslal priamo do náruče holandského brankára.

„Nechceli sme odohrať zápas len tak, že sa nám podarí niečo ukopať a ubrániť. Utvorili sme si aj dve šance, škoda, že sme aspoň jednu nevyužili a naopak inkasovali po tečovanej strele. To všetko sú však momenty, ktoré prináša každý zápas a rozhodujú o jeho osude,“ zdôraznil ružomberský kouč.

Anglický favorit si verí

Holandský tréner Evertonu Ronald Koeman predstavil v zápase nové tváre, nastúpili Wayne Rooney, Michael Keane, Davy Klaasen, Cuco Martina, Sandro Ramirez. Žiada zopár týždňov, aby bol výkon podľa predstáv.

„Viem, neboli sme ešte stopercentní, ani výsledok 1:0 nie je mimoriadny, ale pred odvetou dobrý. Dôležité je, že sme si udržali čisté konto. Mali sme prevahu, chýbalo nám viac dobrých šancí,“ hodnotil na klubovej stránke.

Verí, že po ďalšom týždni, ktorý zostal do odvety, bude mužstvo opäť silnejšie a stretnutie v Ružomberku zvládne.

„V odvete nás čaká náročné stretnutie,“ domnieva sa Baines, strelec jediného gólu v Goodison Parku. „Ale teraz už vieme, čo môžeme od súpera čakať. A aj to, že sa môžeme stále zlepšovať.“

Pokúsia sa sťažiť cestu Evertonu

Podľa Hrnčára sa ani po prvom súboji veľa nezmenilo, Everton zostáva stále veľký favorit na postup.

„Do ďalšieho kola má dokonca ešte bližšie ako pred prvým stretnutím, lebo vedie. My mu túto cestu chceme sťažiť. Musíme hrať aj na budúci týždeň rozumne a takticky. Kvalita súpera je daná hráčmi, ktorých má súper, o takých môžeme na Slovensku len snívať. Aj preto boli situácie, keď nás zatlačili, s tým sme museli rátať. Dôležité je, že sme to ustáli,“ komentoval ružomberský tréner.

Ružomberčania sa vrátili po nočnej ceste v piatok pred šiestou ráno domov. Teraz musia preladiť na ligovú nôtu, lebo zajtra ich čaká v domácom zápase Senica. Odveta s Evertonom sa uskutoční najbližší štvrtok od 20.45 a hľadisko bude určite vypredané.

Čo vravel Hrnčár Koemanovi
Tesne po stretnutí si tréneri podali ruky a Slovák niečo chvíľu vravel Holanďanovi. „Bolo to len zopár zdvorilostných viet. Zagratuloval som trénerovi súpera k víťazstvu a doplnil som, že sa teším na odvetu, že o týždeň sa uvidíme v Ružomberku a bude u nás srdečne vítaný,“ priblížil Norbert Hrnčár.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #FC Everton #Norbert Hrnčár