Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hrnčár: Everton nás neberie ako tím, ktorý ho potrápi. To je naša nádej

Futbalisti MFK Ružomberok sa vo štvrtok predstavia v Európskej lige v liverpoolskom Goodison Parku, kde ich čaká veľký favorit - Everton. V nedeľu tréner Norbert Hrnčár nechal v úvodnom ligovom kole na lavičke oddychovať zopár opôr a mužstvo podľahlo Zlatým Moravciam-Vrábľom 1:2.

25.07.2017 12:00
Norbert Hrnčár Foto: ,
Tréner MFK Ružomberok Norbert Hrnčár.
debata (3)

Mali ste po eufórii z Bergenu obavy pred zápasom v Zlatých Moravciach?

Najmä bolo komplikované rozhodnutie, ako nasadiť v zápase hráčov, pretože nás čaká v najbližšom období náročný program. Urobili sme zmeny v zostave a zvolili mladučké zloženie tímu. Na druhej strane dostali šancu hráči, ktorých máme v kádri a musia byť tiež pripravení pomôcť. Bolo vidieť, že viazne súhra, prejavilo sa to najmä v ofenzíve.

Aj mužstvám so širším a kvalitnejším kádrom sa stáva, že nezvládnu náročný pohárový a ligový program. Nehrozí, že sa úspech v Európskej lige prejaví negatívne v domácej súťaži?

Verím, že nájdeme optimálny model, ako to zvládnuť. Chceme úspešne fungovať aj v lige. Ona nám poskytla možnosť hrať zápas s Evertonom. Pre nás je extrémne dôležitá, pretože ak by sme chceli hrať aj o rok v Európskej lige, musíme byť úspešní aj doma.

Dá sa hovoriť o tom, čo je teraz prioritou? Liga či európsky pohár?

Nie, takto sa to nedá postaviť. Obe súťaže sú dôležité a ide len o to, aby sme logicky a objektívne všetko zvážili. Je jasné, že desať hráčov všetkých šesť zápasov, ktoré nás v krátkom čase čakajú, neutiahne. Úloha nás trénerov bude, aby sme čo najoptimálnejšie rozložili sily v mužstve.

Do Bergenu ste išli s vierou, že mužstvo môže postúpiť. Z čoho ste vychádzali?

Z prvého zápasu. Hráči sa na ihrisku presvedčili, že s týmto tímom sa môžu pobiť o postup. Uverili tomu v hlavách a potom aj v stretnutí v konkrétnych situáciách. Už sme vedeli, že v prípade postupu nás čaká Everton, to bola obrovská motivácia. Takýto zápas je skutočnou odmenou za minuloročnú úspešnú sezónu. Je to futbalový bonbónik.

Môže mužstvo zvládnuť zápas v Liverpoole ako pred týždňom v Bergene?

Everton je iný level. My sme vo futbalovej hierarchii niekde inde. Bude to úplne odlišný zápas, ale chceme urobiť maximum, aby sme odohrali dobrú partiu, boli dôstojným súperom.

Hráči MFK Ružomberok pred zápasom proti Bergenu. Foto: SITA, Marek Mrviš
MFK Ružomberok Hráči MFK Ružomberok pred zápasom proti Bergenu.

Keď zoberiete na misku váh všetky plusy i mínusy, nájdete niečo, čo by zavážilo v prospech Ružomberka?

Naozaj je veľmi ťažké hľadať čosi, čo by hovorilo v náš prospech. Musíme byť dôslední v každom detaile, pokúsiť sa eliminovať silné stránky súpera. Everton v tomto období investoval do kádra sto miliónov, to je pre nás neskutočná suma, porovnávať sa nedá.

Z takej sumy by váš klub žil možno päťdesiat rokov…

Na ilustráciu je to možno dobré porovnanie, aby bolo jasné, aký je medzi nami rozdiel. O tom my môžeme len snívať. Pre nás je úspech, že taký zápas vôbec odohráme. Môžeme len milo prekvapiť.

Mohol by Ružomberok vyťažiť z toho, že ho súper podcení?

Neviem, ako nás vnímajú, ale myslím si, že nie ako súpera, ktorý by ich mal vážnejšie potrápiť. To by mohla byť naša maličká nádej.

Everton je známy tím, ktorý poznáte. Mali ste možnosť ho vidieť aj v uplynulých dňoch?

Áno, máme aktuálne informácie a súpera zmapovaného. Videli sme ho v dvoch prípravných zápasoch v uplynulom týždni – hral proti Twente Enschede a Genku. Vieme, čo nás čaká. Bude to náročné.

Čo je jeho najväčšia sila?

Kvalita hráčov je obrovská, zvládajú všetky herné situácie prirodzene a ich sila sa prejavuje najmä v šestnástkach, vedia ideálne vyriešiť dôležité situácie, dať gól a rozhodnúť.

Neobávate sa, ako zvládne mužstvo prostredie, na ktoré nie je zvyknuté?

To je súčasť našej motivácie – nemať z prostredia strach, ale naopak, vnímať to ako zážitok, niečo, čo hráči možno za celú kariéru nezažijú.

Z kádra niečo podobné pozná možno kapitán Marek Sapara. Ten však chýbal v Bergene i Zlatých Moravciach. Bude hrať?

Celý minulý týždeň bol chorý, mal virózu, bral antibiotiká. Začal od pondelka s tréningom, uvidíme, ako na tom bude.

S čím budete po prvom zápase spokojný?

O výsledku by som sa ani nebavil. Pôjde nám o dôstojnú prezentáciu nášho mužstva. Ideálne by bolo, keby si aj po zápase v Liverpoole udržala odveta nejaký náboj a napätie.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #FC Everton #Norbert Hrnčár