Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na odvety idú bez výhry, ale veria v postup

Slovenské futbalové tímy v prvých zápasoch 2. predkola Európskej ligy strelili len jediný gól, ani v jednom zápase nevyhrali, ale všetky ešte veria, že môžu postúpiť.

20.07.2017 10:00
Slovan, Lyngby Foto: ,
Momentka zo zápasu Slovan - Lyngby.
debata

Trenčín: Máme to vo svojich rukách

Podľa výsledku majú do 3. predkola najbližšie Trenčania, s izraelským tímom Bnei Jehuda Tel Aviv vybojovali remízu (1:1). Vo štvrtok im stačí akákoľvek výhra alebo aj nerozhodný stav od 2:2 vyššie.

Aj trenčianski futbalisti prehrávali v prvom stretnutí 0:1, ale na rozdiel od ďalších dvoch slovenských mužstiev dokázali aspoň vyrovnať a v samom závere mali šancu, aby strhli výhru na svoju stranu. Strelec Hamza Čatakovič ju spálil.

„Ešte je všetko otvorené, máme to vo svojich rukách. Pôjdeme na odvetu pozitívne naladení,“ vravel po prvom stretnutí na Myjave trenčiansky tréner Martin Ševela, ktorému stále chýba obranca Lawrence (v Kutaisi utrpel otras mozgu).

Aj jediný strelec nielen trenčianskeho, ale slovenského gólu v 2. predkole Jakub Paur je presvedčený, že o ničom sa zatiaľ nerozhodlo. „Viackrát sme na súperových trávnikoch ukázali dobré výkony a aj zvíťazili,“ pripomína.

Slovan: Súper začal ligu výhrou

Slovanisti sa spoliehajú na to, že v úvodnom stretnutí s Lyngby Kodaň mali zväčša prevahu, vypracovali si aj veľa šancí, ale nakoniec rozhodla väčšia efektívnosť súpera, ktorý využil jednu šancu na víťazný gól.

„Musíme dať hlavy hore. Máme na to, aby sme v odvete vyhrali a postúpili,“ vravel skúsený Róbert Vittek. Tesne pred prvým zápasom s Lyngby predĺžil so Slovanom zmluvu o ďalší rok.

Góly sa budú čakať aj od Jakuba Mareša, letnej posily belasých. „V súboji s Lyngby je za nami prvý polčas, tak ako oni vyhrali u nás, môžeme aj my zvíťaziť na ich pôde. Dúfam, že tentoraz sa šťastie prikloní viac na našu stranu,“ vravel.

Súper belasých sa pred odvetou dobre naladil. Uplynulý víkend sa v Dánsku rozbehol nový ročník najvyššej súťaže a Lyngby v úvodnom kole zdolal Silkeborg 2:1.

Ružomberok: Brann opäť nedal gól

Najťažšiu pozíciu pred odvetou majú futbalisti MFK Ružomberok, nórskemu súperovi Brannu Bergen takisto podľahli 0:1. Aj oni sú však optimisti. „Hráči si uvedomili, že s týmto súperom sa dá hrať. Môžeme ísť na odvetný zápas sebavedomo,“ burcuje ružomberský tréner Norbert Hrnčár.

Vo štvrtok sa musí zaobísť bez chorého kapitána Mareka Saparu, ktorý prežil niekoľko úspešných sezón práve v Nórsku a severský futbal pozná veľmi dobre. Včera predpoludním do Bergenu s výpravou neodletel. Aj on však verí, že si v tomto ročníku Európskej ligy ešte zahrá – v prípade postupu čaká ružomberský tím Everton na čele s legendárnym Waynom Rooneym.

V Nórsku je v plnom prúde ligová súťaž a Brannu sa momentálne príliš nedarí. Nevyhral už štyri zápasy po sebe, v dvoch predchádzajúcich podľahol a v troch nestrelil ani gól. Uplynulú nedeľu v 17. kole podľahol doma Sarpsborgu 0:1 a práve tento tím ho vystriedal na druhom mieste tabuľky. Brann padol až na 4. priečku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #MFK Ružomberok