Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Everton, Zenit i Krasnodar. Príde do Ružomberka Rooney?

Traja slovenskí zástupcovia v 2. predkole futbalovej Európskej ligy (EL) 2017/2018 - ŠK Slovan Bratislava, AS Trenčín a MFK Ružomberok - v piatok popoludní spoznali možných súperov pre 3. predkolo tohto kontinentálneho pohára číslo dva.

14.07.2017 13:35 , aktualizované: 14:05
Wayne Rooney Foto:
Wayne Rooney v drese Evertonu.
debata (1)

Slovan si v prípade postupu z 2. predkola zmeria sily s FK Krasnodar, Trenčín by nastúpil proti inému ruskému klubu Zenit Petrohrad a Ružomberok proti anglickému FC Everton, všetci najskôr na súperovom ihrisku. Rozhodol o tom žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA); Slovan, Trenčín aj Ružomberok figurovali medzi nenasadenými mužstvami. Prvé zápasy 3. predkola odohrajú 27. júla, odvety 3. augusta. Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Európskej ligy dvojzápas play off (prvé zápasy 17. augusta, odvety 24. augusta).

Spomenuté trio slovenských zástupcov sa vo štvrtok zhodne na domácej pôde predstavilo v prvých zápasoch 2. predkola EL. Slovan podľahol dánskemu Lyngby BK 0:1, Ružomberok nestačil na nórsky SK Brann Bergen (0:1), Trenčín na trávniku v Myjave remizoval 1:1 s izraelským Bnei Jehuda Tel Aviv. Odvety sú na programe vo štvrtok 20. júla v Dánsku, Nórsku a Izraeli.

Piatkový žreb sa postaral o to, že pod ružomberským Čebraťom sa môže predstaviť liverpoolsky účastník anglickej Premier League a aj hviezdny kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Wayne Rooney. V Evertone v minulosti pôsobil slovenský brankár Ján Mucha (2010 – 2013). Špecializovaný portál transfermarkt.de odhadol trhovú hodnotu kádra Evertonu na takmer 300 miliónov eur. Tréner Ronald Koeman získal v aktuálnom prestupovom období do mužstva vedno s Rooneym aj Jordana Pickforda, Michaela Keana, Davyho Klaasena či Sandra Ramíreza, prišiel však o Romelua Lukakua, ktorý zamieril do Manchestru United.

Na Slovensko by mohol po desiatich rokoch opäť zavítať Zenit Petrohrad. Ten si v edícii 2007/2008 vtedajšieho Pohára UEFA v 2. predkole zmeral sily s FC ViOn Zlaté Moravce. Uspel víťazstvami 2:0 v Zlatých Moravciach a 3:0 v Petrohrade, napokon dokráčal až k zisku trofeje. Práve z Trenčína v roku 2004 prestúpil do Zenitu kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel. Kmeňovým hráčom Zenitu je iný reprezentant SR Róbert Mak, ten však je na ročnom hosťovaní v gréckom PAOK Solún. V Zenite v minulosti pôsobili aj Tomáš Hubočan či Kamil Čontofalský.

Ak Slovan Bratislava prenikne cez Lyngby BK do 3. predkola, čaká ho repete proti FK Krasnodar. Predvlani v rovnakej fáze EL na tohto protivníka nestačil – vonku prehral 0:2 a doma remizoval 3:3, hetrikom sa vtedy zaskvel Róbert Vittek.

V súvislosti so žrebom 3. predkola prichádzali do úvahy pre Slovan aj PSV Eindhoven, Fenerbahce Istanbul či Panathinaikos Atény, pre Ružomberok KAA Gent i Sparta Praha a pre Trenčín Sporting Braga, Olympique Marseille či SC Freiburg.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Wayne Rooney #AS Trenčín #MFK Ružomberok #FC Everton #Zenit Petrohrad #FK Krasnodar