Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan dostal od Dánov lekciu z efektivity. Na Pasienkoch prehral 0:1

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava podľahli na domácej pôde dánskemu klubu Lyngby BK 0:1 vo štvrtkovom prvom stretnutí 2. predkola Európskej ligy (EL) 2017/2018. Rozhodujúci moment zápasu na Pasienkoch sa zrodil v 75. min - tím z Kodane predviedol rýchly protiútok a striedajúci Jeppe Kjaer zaistil hosťom lepšiu východiskovú pozíciu na postup pred budúcotýždňovou odvetou.

13.07.2017 22:18
Mitchell Schet Foto: ,
Zľava: Mitchell Schet z ŠK Slovan Bratislava a Larsen Kristoffer z Lyngby BK.
debata (2)

Tá sa uskutoční 20. júla o 18.30 h v dánskej metropole. Žreb 3. predkola EL sa uskutoční ešte pred odvetnými súbojmi 2. predkola – v piatok 14. 7. o 13.00 h v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Hra slovenského vicemajstra sa v úvodnej štyridsaťpäťmi­nútovke musela páčiť. Zverenci trénera Ivana Vukomanoviča na trávniku dominovali, predvádzali pekné ofenzívne kombinácie a jediné, čo ich mohlo mrzieť, bola efektivita v koncovke.

„Belasí“ nevyužili viacero vyložených príležitostí, azda najväčšiu už v 7. min český útočník J. Mareš, ktorý po centri kapitána Sekuliča volejom zblízka trafil iba do žrde. V 27. min rozjasal tribúny na Pasienkoch F. Kubík, ale jeho zásah neplatil pre útočný faul J. Mareša.

Po zmene strán sa hra vyrovnala a aktéri ponúkli divákom zväčša medzišestnástkový futbal bez výraznejších šancí na skórovanie. Hostia umne hrali na výsledok a čakali na svoju šancu. V 75. min podnikli výpad do rozhodenej obrany Slovana a striedajúci Jeppe Kjaer poslal loptu za bezmocného Greifa – 0:1.

Domáci sa snažili o vyrovnanie, ale keď Vittek ľavačkou zvnútra šestnástky netrafil bránku a svoje príležitosti v nadstavenom čase nevyužili ani S. Šefčík a F. Kubík, duel vyústil do najtesnejšej prehry slovenského vicemajstra.

Futbalová Európska liga 2017/2018 – 2. predkolo – prvý zápas (hrá sa na odvetu) – štvrtok – výsledok:

ŠK Slovan Bratislava (SR) – Lyngby BK (Dán.) 0:1 (0:0)
Gól: 75. J. Kjaer, ŽK: 56. De Kamps – 73. Lumb, 77. M. Andersen, 80. Christjansen, 82. T. Sörensen, rozhodoval: Djokič (Srb.)
Zostava Slovana: Greif – Sekulič, Saláta, Rundič, F. Kubík – Schet (71. S. Šefčík), De Kamps, V. Savičevič, Hološko (71. Vittek) – Čavrič, J. Mareš

Hlasy (zdroj: RTVS):

Ivan Vukomanovič (tréner Slovana): „Efektivita je náš problém už 11 mesiacov. Dnes sa to znova zopakovalo. Mrzí ma, že sme nevyužili šance, ktoré sme si utvorili, najmä v prvom polčase. Taký je však futbal na európskej úrovni, keď nedáte gól, a naopak inkasujete, môžete sa dostať do problémov. Lyngby je nepríjemné mužstvo. Podľa mňa my zatiaľ nemáme tím na to, aby sme postúpili do Európskej ligy. Mali by sme sa posilniť, aby sme sa pobili o titul. Čo sa týka Soumaha, dnes by nám určite pomohol. Je to hráč, ktorý dokáže urobiť rozdiel v zápase. V minulej sezóne dal 25 gólov. Spoločne s Priskinom dosiahli v uplynulom ročníku 50 % našich zásahov. Pred nami je ešte veľa práce. Musíme robiť s kádrom, ktorý máme. O týždeň nás čaká odveta v Kodani. Pripravíme sa na ňu a uvidíme, čo bude na budúci štvrtok.“

Róbert Vittek (útočník Slovana): „Samozrejme, takáto prehra mrzí. V prvom polčase sme mali dať nejaké góly, mali sme 3–4 vyložené šance, možno aj viac. Síce aj súper mal jednu, ale mali sme ísť jednoznačne do vedenia. V druhom polčase sme dostali gól, zareagovali sme dobre, ale nepodarilo sa nám vyrovnať, či už mne alebo druhým. Stále si však myslím, že máme šancu. Lyngby je zdolateľný súper a verím, že ho v odvete ‚spravíme‘. Predvedčili sme sa, že dánsky futbal je dobrý. Hostia ukázali svoju silu, ale napriek tomu si myslím, že sme mali streliť góly. Dnes sme trpeli na šance, ktoré sme nedali. Bez gólu sa vyhrať nedá, preto ich musíme dať v Dánsku. Naše mužstvo hrá paradoxne lepšie vonku ako doma, takže verím, že to tak bude aj v Kodani.“

František Kubík (obranca Slovana): „Vedeli sme, že hostia budú vzadu organizovaní, budú čakať na našu chybu a vyrážať do rýchlych protiútokov. Jeden im vyšiel, dostali sme gól, ale mali sme dostatok príležitostí na to, aby zápas dopadol úplne inak. Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Sme iba v polovici, v Dánsku sa pokúsime premeniť naše šance. Ak sa nám to podarí a podáme dobrý výkon, dúfam, že to zvládneme.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Lyngby BK