Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci začnú doma. Trenčín na Myjave

Slovenské tímy sa musia vo štvrtok pripraviť na náročnejšie prekážky ako v predchádzajúcom 1. predkole Európskej ligy.

13.07.2017 10:00
Jakub Mareš Foto: ,
Presadí sa útočník Slovana Jakub Mareš aj proti dánskemu súperovi?
debata

Všetky tri začínajú na domácej pôde, hoci o trenčianskych futbalistoch to platí iba čiastočne. Doma budú na Myjave.

Ružomberok: Nórom generálka nevyšla

Najťažšiu úlohu v 1. predkole mali Ružomberčania, poradili si s Vojvodinou Nový Sad. Teraz narazia na nórskeho korunného princa SK Brann.

V minulej sezóne skončil druhý v najvyššej súťaži a teraz v jej polovici stále živí nádej na titul. Na vedúci Rosenborg stráca na druhom mieste päť bodov. V generálke pred odchodom do Ružomberka podľahol v lige na ihrisku Stabaek 0:2 a nevyhral už tretí zápas za sebou.

V tíme lídra nórskej súťaže v Rosenborgu prežil krásne roky špílmacher ružomberského tímu Marek Sapara. Brann dobre pozná, považuje ho za nepríjemný tím. Poskytol cenné informácie aj trénerom, ktorí majú súpera naštudovaného. V porovnaní s predchádzajúcim kolom už môžu rátať s novými mužmi, ofenzívnymi hráčmi Haskičom a Kostadinovom.

Ružomberčania očakávajú plný štadión a veria, že ich podporia fanúšikovia nielen účasťou, ale aj hlasivkami, opäť ich čaká občerstvenie zadarmo.

Slovan: Strelecky nadviazať na Pjunik

Súper bratislavského tímu Lyngby Kodaň pôsobil štyri roky v druhej lige, ale po návrate do najvyššej súťaže sa hneď vytiahol na tretie miesto a do Európskej ligy. Slovanisti privítajú dvojnásobného majstra Dánska, ale súčasná generácia Lyngby na úspešné majstrovské sezóny len spomína – odvtedy uplynulo štvrťstoročie.

Bratislavský tím v 1. predkole rozstrieľal arménsky Pjunik, naložil mu dovedna deväť gólov. O jeden sa postral aj Holanďan Joeri de Kamps. Podľa neho bude Lyngby náročnejšia, ale zdolateľná prekážka. „Predpokladám, že bude hrať zozadu a vyčkávať. Musíme ho zatlačiť a dať doma čo najviac gólov,“ vyjadril sa na klubovej stránke.

Mužstvo už absolvovalo analýzu súpera a aj podľa Františka Kubíka narazí na silnejší tím ako bol Pjunik. „V minulom kole sme potvrdili, že vpredu máme kvalitu. Chceme na to nadviazať a pritom neinkasovať,“ dodal Kubík.

Na Pasienkoch sa začne program už dve hodiny pred výkopom. Klub pripravil pre divákov fanzónu s bohatým programom a občerstvením.

Trenčín: Doma bez umelej trávy

Trenčania sa opäť sťahujú. V 1. predkole s Torpedom Kutaisi, ktorému nastrieľali dovedna osem gólov, dostali v európskych pohároch výnimku a zahrali si doma v Trenčíne. Ďalšieho súpera Bnej Jehuda Tel Aviv privítajú na Myjave.

„Čaká nás veľmi nepríjemný súper s rýchlym prechodom do útoku, je dobre organizovaný v defenzíve, vie využiť každú stratu lopty súpera. Má rýchlostné typy hráčov na krídlach i na hrote. Chceme si ako v Kutaisi udržať čisté konto a byť efektívni vpredu,“ vyhlásil na tlačovej konferencii kapitán AS Peter Kleščík.

Jehuda je víťazom Izraelského pohára, v lige skončil až jedenásty. Trenčanom chýba strelec Rangelo Janga (reprezentačné povinnosti) a tiež James Lawrence (zranil sa v Kutaisi). Nebudú hrať tentoraz na umelej tráve, ale tréner tento problém už nerieši.

„Na Myjave je kvalitný trávnik, mali sme len požiadavku, aby mal správnu výšku. Musíme ukázať kvalitu aj na prírodnej tráve. Sme pripravení podať maximálny výkon a berieme to tak, že hráme doma, hoci na Myjave. Veríme, že nás prídu povzbudiť fanúšikovia nielen z Trenčína, ale aj Myjavčania,“ zdôraznil Martin Ševela.

Program Slovákov v 2. predkole

18.00 MFK Ružomberok – Brann Bergen, 20.15 Slovan Bratislava – Lyngby Kodaň, 20.30 AS Trenčín – Bnej Jehuda Tel Aviv (na Myjave).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA