Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvom chýba krôčik, Ružomberok čaká ťažká úloha

Futbalisti Slovana Bratislava a AS Trenčín sú už jednou nohou v 2. predkole Európskej ligy. Svojich súperov v prvých zápasoch jasne zdolali a odvety by mali byť len formalitou.

06.07.2017 13:00
Slovan Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Mohol by sa k nim pridať aj MFK Ružomberok, ktorý sa však ešte poriadne zapotí, ak chce postúpiť. Na pôde Vojvodiny Nový Sad síce prehral, ale bude doháňať len jednogólovú stratu. Všetky odvetné zápasy sú na programe vo štvrtok od 19.00.

V Novom Sade vládla napriek víťazstvu v prvom zápase nespokojnosť, o čom svedčí aj fakt, že hneď po ňom vedenie klubu odvolalo trénera Radoslava Bataka. V odvetnom zápase v Ružomberku povedie mužstvo nový kouč – 46-ročný Nenad Vanič. Už odvolaný Batak po úvodnom stretnutí videl postupové šance svojho tímu na 60 percent.

„Trúfame si prejsť do 2. predkola,“ vyhlasuje pred odvetou športový riaditeľ MFK Dušan Tittel. Klub verí, že mužstvo príde povzbudiť čo najviac divákov. Súčasní a bývalí zamestnanci Mondi SCP a členovia OZ Ružomberčan majú podľa klubovej stránky voľný vstup. Všetci fanúšikovia dostanú občerstvenie zdarma a v žrebovaní môžu vyhrať rôzne ceny.

„Šance sú pred odvetou otvorené, verím, že v odvete bude u nás plný štadión a chceme zabojovať o postup,“ dodáva ružomberský tréner Norbert Hrnčár.

Na domácej pôde sa predstaví aj bratislavský Slovan, ktorý privíta Pjunik Jerevan. V príprave na pohárovú odvetu i ligovú súťaž zdolal nováčika ligy Nitru 3:2. V zápase dostali šancu viacerí mladí hráči.

K výhre na ihrisku súpera (4:1) výrazne prispel Filip Hološko, autor dvoch gólov. „Víťazstvo 4:1 je výborne, ale ešte nás v tom súboji čaká druhý polčas,“ pripomína nová letná posila na Pasienkoch.

V podobnom duchu sa vyjadril aj bratislavský tréner Ivan Vukomanovič: „Vo futbale nikdy nie je nič isté, preto nemôžeme vyhlásiť, že sme už postúpili.“

Trenčania cestovali za súperom do Gruzínska, kde ich čaká Torpedo Kutaisi. Po výhre 5:1, ktorá sa zrodila najmä v poslednej štvrťhodine (strelili tri góly), je trenčianska pozícia sľubná. V prvom zápase priniesol na ihrisko oživenie Hamza Čatakovič. Keď nastupoval bolo len 2:1, ale hneď sa zapísal medzi strelcov. "Za pätnásť minút, čo som bol na ihrisku, som sa snažil dať trénerom najavo, že so mnou môžu počítať aj v gruzínskej odvete,“ zdôraznil na klubovej stránke trenčiansky strelec z Bosny a Hercegoviny.

„Mrzia ma úvodné minúty prvého zápasu a gól, ktorý sme inkasovali. Naopak, každý gól, ktorý sme strelili, nám môže pomôcť. Musíme byť pred odvetou ostražití, lebo nás nečaká jednoduchý zápas. Ak by sme podcenili súpera, vypomstí sa nám to,“ vyjadril sa tréner Martin Ševela a potvrdil, že mužstvo bude hrať aj v odvete na víťazstvo.

Program slovenských tímov
Odvety 1. predkola Európskej ligy: Štvrtok 19.00 MFK Ružomberok – Vojvodina Nový Sad (prvý zápas 1:2), Slovan Bratislava – Pjunik Jerevan (4:1), Torpedo Kutaisi – AS Trenčín (1:5).

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #MFK Ružomberok