Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo Slovákov odštartuje doma len Trenčín

Slovenské futbalové tímy vstúpia vo štvrtok do nového ročníka Európskej ligy. Na domácej pôde sa predstaví len AS Trenčín, za súpermi odcestovali Slovan Bratislava a MFK Ružomberok.

29.06.2017 10:00
AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava Foto: ,
Búdú sa hráči Trenčína tešiť aj vo štvrtok?
debata

Trenčín: Zúročiť päťročné skúsenosti

Torpedo Kutaisi získalo Gruzínsky pohár a vďaka tomu sa kvalifikovalo do európskej súťaže. V aktuálnom ročníku mu patrí druhé miesto za Dynamom Tbilisi. Aj keď pricestovalo do Trenčína zo vzdialenej a futbalovo exotickej krajiny, nie je to úplne neznámy súper.

Pred štyrmi rokmi narazil na Torpedo v rovnakej fáze Európskej ligy aj MŠK Žilina. Bez väčších problémov ho vyradil, najprv vyhral na jeho pôde 3:0 a v žilinskej odvete sa zrodila trochu divoká remíza 3:3.

Trenčania sa piaty rok po sebe predstavia v európskej súťaži. „Radi by sme zúročili skúsenosti, ktoré sme v tomto období získali,“ zdôraznil generálny manažér AS Róbert Rybníček.

Tím v krátkej príprave odohral len dva zápasy. V generálke pred týždňom vyhral na pôde majstra zo Žiliny 6:3.

Zápas sa uskutoční na štadióne AS, domáci dostali na tento súboj povolenie a po dlhom čase sa v európskom pohári predstavia doma. „Radi by sme si udržali čisté konto a dali čo najviac gólov,“ vyjadril sa tréner Martin Ševela.

Slovan: Bez Soumaha a zatiaľ aj Rabia

Slovanisti prví zo slovenských mužstiev začali sezónu, uplynulý piatok bojovali so Zlínom o premiérový Československý superpohár. Zápas im nevyšiel podľa predstáv, trofej získalo aj s penaltovým šťastím české mužstvo.

Súper belasých Pjunik Jerevan je v domácich súťažiach úspešný, získal 14 arménskych titulov a ďalšie trofeje, ale na medzinárodnej scéne sa nikdy nepresadil.

Bratislavčania odleteli do Arménska bez zraneného Soumaha. Srb Čavrič, ktorý sa vrátil z ME 21, nie je úplne fit, odcestoval síce s tímom, ale hrať nebude. Nová posila za rekordný milión eur, bývalý Trenčan a naposledy hráč Gentu Ibrahim Rabiu len v utorok podpísal s klubom štvorročnú zmluvu, zatiaľ nie je na súpiske na európske zápasy. Možno nastúpi v odvete.

„Neočakávam ľahký zápas. Nesmieme nechať Pjuniku priestor na herné činnosti, v ktorých je dobrý. Mojich zverencov budem viesť k tomu, aby od úvodu hrali koncentrovane, agresívne a vo vysokom tempe. Dôležité bude vybojovať výsledok, ktorý nám zaručí dobrú postupovú pozíciu pred odvetou," vyjadril sa na klubovej stránke tréner Ivan Vukomanovič.

Ružomberok: Náročný návrat po 11 rokoch

Ružomberčanom určil žreb najťažšieho súpera zo slovenských mužstiev. Vojvodina Novy Sad dosiahla vo svojej histórii viaceré úspechy doma i v zahraničí a darí sa jej aj aktuálne. V uplynulom ročníku srbskej ligy jej patrilo tretie miesto, v minulom ročníku sa prebojovala v Európskej lige do play off.

Pred troma rokmi ju v 2. predkole vyradil Trenčín, doma vyhral 4:0 a v odvete podľahol 0:3. Pred dvoma rokmi si však Vojvodina poradila v pohári aj so Sampdoriou Janov.

Ružomberčania obsadili v lige 3. miesto a vracajú sa na európsku scénu po 11 rokoch. V príprave stihli odohrať tri zápasy, naposledy vyhrali nad Třincom 1:0, v ďalších dvoch si pripísali remízu (1:1 s kosovským tímom Trepca) a prehru (0:3 s Videotonom).

„Je to nepríjemný súper. Z tímov, ktoré sme mohli dostať jeden z tých ťažších, ale vzhľadom na to, že sme boli nenasadení, veľký výber nebol. Musíme to akceptovať a pripraviť sa tak, aby sme sa pokúsili o postup,“ vyjadril sa tréner Norbert Hrnčár.

Prvé zápasy 1. predkola:
17.20 AS Trenčín – Torpedo Kutaisi,
17.00 Pjunik Jerevan – Slovan Bratislava,
20.00 Vojvodina Novy Sad – MFK Ružomberok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA