Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finále Európskej ligy teroristický útok neohrozí, tvrdí UEFA

Európska futbalová federácia UEFA nemá žiadne informácie, že by stredajšie finále Európskej ligy medzi Ajaxom a Manchestrom United v Štokholme mohlo byť terčom teroristického útoku.

23.05.2017 12:36
Polícia, štadión, bezpečnosť Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Uviedla to deň po tom, ako na koncerte v Manchestri odpálil výbušninu samovražedný atentátnik a zabil 22 ľudí.

„UEFA je už niekoľko mesiacov v kontakte so švédskym zväzom aj úradmi a pri podobných rokovaniach vždy preberáme aj možnosť teroristického útoku,“ citovala vyhlásenie únie agentúra SID. UEFA pripomenula, že po aprílovom útoku v Štokholme, pri ktorom útočník nákladným vozidlom zabil štyroch ľudí, sa zvýšili bezpečnostné opatrenia.

V Štokholme už od pondelka hliadkujú policajti s obrnenými vozidlami a helikoptérami. Napriek tomu sa zástupcovia United v utorok stretnú s bezpečnostnými expertmi UEFA. „Celú noc sme prehodnocovali naše bezpečnostné opatrenia a dnes rozhodneme, ako budeme pokračovať,“ citovali britské médiá hovorcu klubu.

Ten na sociálnej sieti Twitter vyjadrili sústrasť pozostalým po obetiach útoku v Manchestri a na štadióne Old Trafford stiahli vlajky na pol žrde. Ich súper Ajax zase pridal: „Z Amsterdamu s láskou do Manchestru. Myslíme na všetky obete i ich blízkych.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Ajax Amsterdam #útok v Manchestri