Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po belgickom Lampardovi túži i Mourinho

Od budúcej sezóny si možno bude pravidelne obliekať dres Manchestru United. Teraz sa však slávny klub pokúsi zastaviť na ceste za ďalšou trofejou.

20.04.2017 13:00
Youri Tielemans Foto: ,
Youri Tielemans.
debata

Keď sa vo štvrtok večer postaví José Mourinho pred lavičku, nebude sledovať len hráčov svojho tímu. Počas štvrťfinálovej odvety Európskej ligy pozrie jedným okom z času na čas aj na mladíka vo farbách Anderlechtu Brusel. Jeho meno je Youri Tielemans a podľa viacerých anglických médií by ho portugalský tréner rád videl po aktuálnej sezóne behať po trávniku na Old Trafforde.

„Je fenomenálny. Nenájdete veľa hráčov, ktorí sú lepší ako on,“ vyhlásil už pred dvomi rokmi o supertalente Pär Zetterberg, niekdajší špílmacher Anderlechtu.

Šikovný stredopoliar oslávi o dva týždne ešte len dvadsiate narodeniny. No už od vlaňajška je členom mimoriadne silného reprezentačného A-tímu Belgicka. V histórii krajiny nenájdete mladšieho futbalistu, ktorý okúsil Ligu majstrov. Keď Tielemans debutoval v najlepšej klubovej súťaži sveta, mal 16 rokov a 148 dní.

Odchovanec Anderlechtu vyniká najmä silou, kreativitou, prekvapujúcou prihrávkou. Podľa mnohých pripomína Franka Lamparda, legendu londýnskej Chelsea. Ďalší (aj vzhľadom na to, že má o neho záujem Manchester United) ho prirovnávajú k Paulovi Scholesovi.

Aj preto je podľa špecializovaného portálu transfermarkt.de Tielemansova hodnota vyššia ako 20 miliónov eur.

Mladík, ktorého rodičia pochádzajú z Konga, by mal byť vďaka svojim schopnostiam aj vo štvrtok večer veľkou zbraňou Anderlechtu. Belgický zástupca si priviezol do Anglicka nádejnú remízu 1:1. Ak chce pomýšľať na postup, musí streliť minimálne jeden gól.

Cestu k nemu by mohol nájsť práve Tielemans. Podarí sa mu to?

Štvrťfinále, odvety: Besiktas Istanbul – Lyon; prvý zápas 1:2 (prenos na Nova Sport), Genk – Celta Vigo; 2:3, Manchester United – Anderlecht Brusel; 1:1 (Dvojka, ČT Sport), Schalke 04 – Ajax Amsterdam; 0:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Youri Tielemans