Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzi volajú po sankciách. V Turecku by sa malo hrať bez fanúšikov, tvrdia

Podľa šéfa futbalového klubu Olympique Lyone Jeana-Michela Aulasa by sa odveta štvrťfinále Európskej ligy s Besiktasom, ktorá je v Istanbule na programe budúci týždeň, mala odohrať bez fanúšikov.

14.04.2017 12:14
Lyon Foto: ,
Delobuch počas zápasu medzi Lyonom a Besiktasom.
debata (3)

Funkcionár to vyhlásil v reakcii na vyčíňanie tureckých priaznivcov pred štvrtkovým zápasom, ktoré kvôli tomu začalo so 45-minútovým oneskorením. Lyon nakoniec po obrate zápas vyhral 2:1.

„Myslím si, že by to bolo správne rozhodnutie,“ povedal Aulas v rozhovore pre televíznu stanicu W9. „Neviem, či by bolo lepšie hrať bez fanúšikov, alebo niekde inde, ale snáď zvíťazí zdravý rozum. V súčasnej chvíli si nedokážem predstaviť, že by sme hrali opäť pred rovnakými fanúšikmi,“ dodal.

Začiatok štvrtkového zápasu bol odložený kvôli tomu, že tureckí chuligáni prinútili hádzaním pyrotechniky a predmetov priaznivcov z ostatných sektorov k úteku na trávnik. Problémy navyše hostia robili aj v okolí štadióna pred zápasom, kde sa bili s políciou a domácimi fanúšikmi.

Aulas priznal, že sa obával, aby nebolo stretnutie preložené na inokedy. Podobne ako v prípade utorňajšieho duelu Ligy majstrov medzi Dortmundom a Monakom, ktorý bol kvôli bombovému útoku na autobus hráčov Borussie preložený na stredu.

„Chýbal k tomu len kúsoček,“ vyhlásil funkcionár. „Myslím, že išlo o najdlhšie zdržanie v histórii UEFA. A vzhľadom k tomu, čo sa stalo predvčerom, je potrebné urobiť všetko preto, aby sa podobné veci neopakovali,“ do­dal.

Podľa agentúry AFP dorazilo na zápas okolo pätnásť tisíc tureckých fanúšikov, čo podľa Aulasa nemohol Lyon nijako ovplyvniť. „Vstupenky predávame len elektronickou formou a nemôžeme odmietnuť ju niekomu predať. Ale zaistili sme, aby sa lístky nepredávali do zahraničia,“ uviedol.

„Vo Francúzsku ale žije veľa Turkov, ktorí zrejme nakúpili viac vstupeniek, než sme predpokladali. Tiež sem dorazilo dosť fanúšikov, ktorých sme na štadión nepustili, pretože majú zákaz vstupu na futbal. Ale boli tu, pretože im niekto zaistil vstupenky,“ vyhlásil.

3 debata chyba