Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najhorší jesenný zápas, hnevá sa Pivarník. Plzeň čaká v lige Sparta

Za najhorší jesenný zápas označil tréner Roman Pivarník štvrtkovú prehru futbalistov Plzne 1:2 s Astrou Giurgiu v treťom kole skupiny Európskej ligy.

21.10.2016 11:32
Roman Pivarník Foto: ,
Tréner Plzne Roman Pivarník.
debata

Jeho zverenci sa vraj predvedenou hrou vrátili na začiatok sezóny, keď sa im herne nedarilo. Podľa kouča sa zreteľne prejavila absencia kapitána Romana Hubníka.

„Odohrali sme zlý zápas. Možno najhorší na jeseň. Zaostávali sme vo všetkom. Pre mňa je to trochu nepochopiteľné,“ vyhlásil Pivarník na pozápasovej tlačovej konferencii. „Chýbala nám futbalovosť aj taktická vyspelosť. Chýbal nám aj dôraz a agresivita. To ma veľa mrzí. Naša prehra je zaslúžená,“ dodal.

Najväčší problém bol podľa neho v obrane. Krajní obrancovia Radim Řezník a David Limberský málo podporovali útok, Limberský a Jan Baránek navyše veľmi zlou rozohrávkou prispeli k obom gólom súpera. Baránek a Lukáš Hejda potom mali veľké problémy s útočníkom Denisom Alibecem.

„V obrane som vnímal obrovský problém, pretože sme sa vrátili zase späť na začiatok sezóny,“ pripomenul úvod ročníka, kedy mala Plzeň podobné problémy. „Bohužiaľ nám vypadol Hubník a jeho absencia sa prejavila. Na defenzívu má obrovský vplyv, s ním by sme nemali problémy, ktoré sme tam mali,“ verí Pivarník.

Český majster je tak v skupine E až na poslednom mieste s dvoma bodmi a na druhú Austrii Viedeň stráca tri. Nutne tak potrebuje o dva týždne vyhrať v Rumunsku, aby si udržal reálnu nádej na postup.

„Situácia je pre nás samozrejme zložitá. Súperi nám odskakujú, ale je to stále hrateľné. Musíme však pridať a zlepšiť výkon, ak chceme myslieť na postup,“ upozornil štyridsaťdeväťročný rodák z Piešťan.

Prehra je pre Plzeň o to nepríjemnejšia, že už v nedeľu v lige privíta najväčšieho rivala v boji o titul Spartu Praha. „Musíme na prehru s Astrou hneď zabudnúť. Nie je ani čo analyzovať, pretože to bolo také zlé, že sa k tomu nemá zmysel vracať,“ upozornil Pivarník.

„Verím, že to bol len zlý deň, že sa hráči z toho otrasú, v nedeľu podáme úplne iný výkon a že o to zodpovednejšie pristúpia k zápasu. Taký je šport, v tenise tiež vyradíte jednotku a v ďalšom kole vypadnete so svetovou stovkou. Dôležité ale bude, aby bol Roman Hubník zdravý a v nedeľu mohol hrať,“ dodal tréner.

debata chyba
Viac na túto tému: #astra giurgiu #FC Viktoria Plzeň #Roman Pivarnik