Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mak naštartoval obrat Zenitu v Írsku. Sme blízko postupu, vraví

Ruský Zenit Petrohrad dosiahol na pôde írskeho FC Dundalk (2:1) tretie víťazstvo v D-skupine futbalovej Európskej ligy 2016/2017 a s 9 bodmi kraľuje tabuľkovému poradiu.

21.10.2016 09:10
Dane Massey Foto: ,
Dane Massey z Dundalku po prehre so Zenitom Petrohrad.
debata

Zenit prehrával 0:1, ale v 71. min naštartoval svoje mužstvo k obratu slovenský reprezentant Róbert Mak, ktorý vyrovnal na 1:1. Obrat zavŕšil o šesť minút neskôr Giuliano, v závere Petrohrad nepremenil pokutový kop.

„Íri sa prezentovali typickým ostrovným futbalom. Hrali s veľkým nasadením, bojovali a v prvom polčase sa sústredili iba na defenzívu. Po zmene strán im vyšiel prvý útok a ujali sa vedenia. My sme zapli na vyššie obrátky a za šesť minút sme otočili skóre,“ uviedol prostredníctvom svojej oficiálnej stránky Róbert Mak. Dvadsaťpäťročný Bratislavčan zaznamenal v drese petrohradského klubu svoj prvý gól v pohárovej Európe, nadviazal na minulosezónne zásahy v tejto súťaži ešte vo farbách gréckeho PAOK-u Solún.

„Som rád, že som opäť skóroval. Ako padol môj gól? Criscito mi posunul loptu a ja som strelou z deviatich metrov nedal domácemu gólmanovi šancu,“ doplnil rýchlonohý krídelník. Toho teší aj doterajšia bilancia Zenitu v európskom pohári číslo dva. Ruský zástupca môže mať istý postup do ďalšej fázy už po najbližšom zápase – doma s Dundalkom.

„Je skvelé, že sme stopercentní, sme na dobrej ceste postúpiť do ďalšej časti Európskej ligy,“ dodal slovenský futbalista, ktorý v drese Zenitu nastúpil v desiatich súťažných dueloch a dal v nich štyri góly: dva v ruskej lige, jeden v tamojšom pohári a jeden v Európskej lige.

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak #Zenit Petrohrad #FC Dundalk