Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šanca Trenčína? V zložitejšej situácii nie je nik

Žiadny zo zvyšných 43 tímov neprehral vyšším rozdielom. Žiadny neinkasoval viac gólov.

25.08.2016 12:00
Christopher Dibon, rapid viedeň, as trenčn,... Foto: ,
Sprava: Christopher Dibon z SK Rapid Viedeň a Rangelo Janga z AS Trenčín.
debata

Priznal to i tréner futbalistov Trenčína. „Nebudeme hovoriť o zázraku. Cesta za postupom je pre nás prakticky nepriechodná,“ hovoril Martin Ševela po úvodnom zápase play off Európskej ligy. Jeho zverenci v ňom podľahli na žilinskom trávniku Rapidu Viedeň až nečakane jednoznačne – 0:4. Pred štvrtkovou odvetou (od 21.05 v priamom prenose televízie Dajto) je preto situácia jasná: postup rakúskeho vicemajstra do skupinovej fázy súťaže by mal byť len otázkou formality.

„Samozrejme, nemáme veľké oči. Ani ich nemôžeme mať. Do Viedne ideme zbierať predovšetkým skúsenosti. Každý zápas na európskej scéne môže mladým chlapcom niečo dať,“ vraví Ševela. Na viac si Trenčania trúfať nemôžu. Napokon, pohľad na výsledky ostatných zápasov play off napovedá, že v rovnako beznádejnej situácii sa nachádza pred odvetou už len jeden celok – albánsky vicemajster Partizani Tirana. Krasnodaru podľahol pred týždňom na vlastnom ihrisku taktiež 0:4.

Slovenský šampión nebude vo Viedni pod tlakom. Navyše, povzbudiť ho môžu i výsledky z domácej súťaže. Zdá sa, že z nevydareného vstupu do ligy (v úvodných štyroch zápasoch prišli tri prehry) sa obhajca titulu otriasol. V predošlých dvoch kolách bodoval naplno. Po víťazstve v Senci, kde zdolal Dunajskú Stredu (3:2), zvládol aj súboj s nepríjemným Ružomberkom (3:1).

„Mám pocit, že tento súboj sme si konečne užili. Chalani predviedli to, na čo majú. Do bodky splnili naše pokyny. Musia však zostať nohami pevne na zemi,“ hodnotil duel Ševela.

Najmä jeho posledné odporúčanie je na mieste. Rapid je súper iného kalibru, s akými sa Trenčania stretávajú v slovenskej lige. Má päťnásobne vyšší rozpočet, v kádri viacerých reprezentantov rôznych národností. Mnohí z nich sa predstavili aj na nedávnom európskom šampionáte vo Francúzsku. A tomu zodpovedá kvalita tímu.

Viedenčania síce v minulej sezóne prehrali boj o titul so suverénnym Salzburgom, no na európskej scéne sa im nesmierne darilo. Minimálne na jeseň. Rapid bol druhým najúspešnejším mužstvom (po Neapole) skupinovej fázy Európskej ligy. V šiestich zápasoch nazbieral pätnásť (!) bodov. Zdolal Villarreal (štvrté mužstvo uplynulého ročníka španielskej ligy) i Plzeň (český šampión).

Hoci v šestnásťfinále dostal Rapid výprask od Valencie (0:6 a 0:4), potvrdil, že jeho sila vzbudzuje rešpekt. Presvedčili sa o tom aj Trenčania, ktorých vo štvrtok čaká ďalšia náročná previerka. Obstoja v nej lepšie ako pred týždňom?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #AS Trenčín #Rapid Viedeň