Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ševela: V našej lige nám súčasná kvalita stačí, v Európe rozhodne nie

Bez šance. Slovenský futbal nebude mať (s pravdepodobnosťou rovnajúcou sa takmer istote) na jeseň v pohárovej Európe zastúpenie. Futbalisti Trenčína dostali v úvodnom zápase play off Európskej ligy tvrdú lekciu od Rapidu Viedeň.

19.08.2016 14:07
Jakub Paur, Thomas Schrammel Foto: ,
Jakuba Paura z Trenčína sa snaží zastaviť Thomas Schrammel z Rapidu Viedeň.
debata (2)

Žiadny pokus o zázrak

Rakúsky vicemajster zdolal slovenského šampióna na žilinskom trávniku vysoko – 4:0 (1:0). „Súper bol lepší. Absolútne vo všetkom. V agresivite, rýchlosti. O triedu kvalitnejší ako Legia Varšava. Predviedol nám vysokú školu futbalu. A vyzliekol nás do naha,“ vravel sklamaný Martin Ševela.

Keď trenčiansky tréner prichádzal na tlačovú besedu, žiaril mu na tvári chvíľkový úsmev. Potom sa už kútiky jeho pier nepohli. Niet divu. Viedenčania dominovali v súboji s najlepším slovenským mužstvom súčasnosti vo všetkých herných činnostiach.

„Z tohto zápasu si môžeme odniesť aj pozitíva. Hráči aspoň vidia, kam sa môžu posunúť, na čom potrebujú zapracovať. Mali by predovšetkým rýchlejšie rozmýšľať. V našej lige nám možno súčasná kvalita stačí, v Európe rozhodne nie,“ hovoril Ševela.

Jeho zverenci pocestujú na budúcotýždňovú odvetu bez reálnej šance na postup. „Viem, možno by som to nemal hovoriť, ale po takomto výsledku je pre nás cesta do skupinovej fázy súťaže už asi zatvorená. Nemáme preto veľké oči. Do Viedne pôjdeme zbierať skúsenosti. Mladým chlapcom každý jeden zápas v Európskej lige niečo dá. Nepôjdeme rozhodne na výlet, no nebudeme rozprávať ani o pokuse o zázrak,“ uviedol šéf trenčianskej lavičky.

Kat Trenčína: šťastie v nešťastí

Jeho mužstvo dostal na kolená na prvý pohľad nenápadný, no na ihrisku neprehliadnuteľný mladík s číslom 10. Drobný Louis Schaub sa tešil v Žiline z hetriku. „Jeho herný prejav ma vôbec neprekvapuje. Je to výsledok tvrdej práce. Už počas predošlého týždňa sa na tréningoch javil výborne,“ chválil svoju hviezdu hosťujúci tréner Michael Büskens.

Rakúsky reprezentant do 21 rokov to nemal v živote jednoduché. Vychovávala ho len matka. Otec Fred, bývalý futbalista s bundesligovými skúsenosťami, prišiel o život pri nehode. V aute bol aj vtedy päťročný Louis. „Mal som len zlomenú kľúčnu kosť. A zopár škrabancov. Nič vážne,“ spomínal si v rozhovore pre rakúsky denník Kurier.

Najmä vďaka nemu mohol Büskens konštatovať: „Vedeli sme o nedostatkoch súpera. Myslím si, že sme ich výborne odhalili a počas celého zápasu sme predvádzali dobrý výkon. Keby nám niekto pred zápasom ponúkal výsledok 4:0, brali by sme ho všetkými desiatimi.“

Z prejavu trénera Rapidu šla oprávnená spokojnosť. Rovnako, ako z viac ako 2-tisíc fanúšikov najslávnejšieho a najúspešnejšieho rakúskeho klubu. Niet divu, aj tí svoj boj vyhrali. Na tribúnach mali početnú i akustickú prevahu.

Štvrtkový večer v Žiline sa niesol vo viedenskom štýle. Na ihrisku i v hľadisku…

2 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Martin Ševela