Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na trnavský štadión sa vrátia diváci

Futbalisti Spartaka Trnava i Slovana Bratislava dosiahli v prvých zápasoch 2. predkola Európskej ligy nerozhodné výsledky a pred odvetami je všetko otvorené. O niečo výhodnejšiu pozíciu majú Trnavčania, ktorí nastúpia na domácom trávniku.

21.07.2016 11:00
Spartak Trnava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava.
debata

Trnava: Pomohol gól v závere

Trnavské šance posilnil na ihrisku arménskeho tímu Širak Gjumri mladý náhradník Jirka, ktorý tri minúty pred koncom vyrovnal na 1:1. Tento gól otvára Spartaku cestu do tretieho predkola, v ktorom by narazil na úspešnejšieho z dvojice Austria Viedeň – FK Kukësi (Alb.), v prvom zápase Austria doma vyhrala 1:0.

Trnavčanov teší, že do hľadiska sa môžu vrátiť diváci, ktorí v predchádzajúcom kole nemohli sledovať stretnutie, pretože si odpykávali trest. Nováčik v trnavskom drese Ivan Hladík očakáva, že Širak zvolí podobný spôsob hry, ako v prvom stretnutí.

„Súper vychádza zo zabezpečenej obrany, nakopá dlhé lopty po čiare, po ktorých nasleduje ihneď center do pokutového územia. Keď sme mu ponúkli priestor, vedel hrať futbal. Musíme mu dať čo najmenej času na rozohrávku a hlavne jeho hráčov napádať a vyhrávať súboje,“ vyjadril sa na klubovej stránke Hladík, ktorý v lete prišiel zo Senice.

Gjumri je štvornásobný arménsky šampión, ktorý naposledy triumfoval v lige pred troma rokmi. V uplynulej sezóne obsadil 2. priečku tri body za majstrovským Alaškertom.

Slovan: Priskin sa vrátil

Slovanistom prvý zápas na Pasienkoch vôbec nevyšiel – herne ani výsledkovo. Ani jeho súper lotyšský tím FK Jelgava nebol nebezpečný, ale jeho tréneri avizujú lepší výkon a radi by využili prijateľný výsledok – bezgólovú remízu.

Bratislavský tréner Nikodimos Papavasiliou je takisto optimistom. "Určite sme lepším mužstvom a verím, že v odvete si vybojujeme postup,“ vyjadril sa cyperský kouč.

Najväčším problémom Slovana bolo v troch súťažných stretnutiach novej sezóny streliť gól. Dal len jediný po veľkom trápení v ligovej ouverture v Senici. Teraz potrebuje prekonať súperovho brankára. V tíme sa objavil opäť aj útočník Priskin, ktorý bol už jednou nohou vo Videotone Székesfehérvár a nenastúpil už ani v prvom súboji so Širakom. Minimálne na štvrtkový zápas však bude k dispozícii svojmu doterajšiemu zamestnávateľovi.

Stredopoliar bratislavského tímu Vukan Savičevič verí, že jeho tím dá gól a postúpi. „Nečaká nás jednoduchý zápas. Predpokladám, že Lotyši už nebudú hrať tak defenzívne a bude to otvorenejšie stretnutie. V tom prípade by sme mali mať vpredu viac priestoru, čo by nám mohlo vyhovovať, keďže máme rýchlych krídelných hráčov,“ tvrdí v rozhovore na stránke klubu 22-ročný rodák z Belehradu, ktorý vlastní pas Srbska i Čiernej Hory.

Ak sa belasým podarí postúpiť, ich ďalším súperom bude jeden z dvojice Beitar Jeruzalem – Omonia Nikózia, prvý zápas sa skončil na pôde Beitaru 1:0.

debata chyba