Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan môže cestovať do Izraela, Trnava do neďalekej Viedne

Slovenský futbalový vicemajster ŠK Slovan Bratislava sa v prípade postupu stretne v 3. predkole Európskej ligy 2016/2017 s úspešným zo súboja 2. predkola Beitar Jeruzalem (Izr.) - Omonia Nikózia (Cyp.). Rozhodol o tom piatkový popoludňajší žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA).

15.07.2016 15:30
ŠK Slovan, Spartak Trnava Foto: ,
Ilustračné foto
debata

V prvom zápase Beitar doma zvíťazil 1:0. „Belasí“ doma remizovali 0:0 s lotyšským mužstvom FK Jelgava vo štvrtkovom prvom zápase 2. predkola, odveta je na programe vo štvrtok 21. 7. o 17.30 h SELČ v Lotyšsku.

Dvojica ŠK Slovan Bratislava – FK Jelgava figurovala počas piatkového žrebu 3. predkola medzi nenasadenými mužstvami. Prvé zápasy 3. predkola EL odohrajú 28. júla, odvety sa uskutočnia 4. augusta. Slovan by odohral prvý duel na domácom štadióne a odvetu u súpera.

Petr Kašpar (viceprezident ŠK Slovan Bratislava): „Najskôr, samozrejme, musíme postúpiť cez 2. predkolo. Bola by však škoda nepostúpiť, keď k nám bol dnešný žreb pomerne priaznivý. Mohli sme dostať za súperov tímy z Holandska či Talianska (AZ Alkmaar, resp. US Sassuolo, pozn.), takisto silný Krasnodar z Ruska. Ak by sme sa v 3. predkole stretli s Omoniou Nikózia, šli by sme do známeho prostredia, na tom štadióne sme už v minulosti hrali proti APOEL-u. Naším cieľom je teraz postúpiť cez 2. predkolo; ak sa nám to podarí, budeme sa chcieť pobiť o postup aj cez ďalšieho protivníka.“

Trnava by mohla naraziť na Austriu Viedeň

Slovenský futbalový klub FC Spartak Trnava sa v prípade postupu stretne v 3. predkole Európskej ligy s úspešným zo súboja 2. predkola Austria Viedeň (Rak.) – FK Kukësi (Alb.). V prvom zápase Austria doma zvíťazila 1:0. „Spartakovci“ remizovali 1:1 na pôde arménskeho mužstva FC Širak Gjumri vo štvrtkovom prvom zápase 2. predkola, odveta je na programe vo štvrtok 21. 7. o 20.15 h na Štadióne Antona Malatinského v trnavskej City Arene.

Dvojica FC Širak Gjumri – FC Spartak Trnava figurovala počas piatkového žrebu 3. predkola medzi nenasadenými mužstvami. Prvé zápasy 3. predkola EL odohrajú 28. júla, odvety sa uskutočnia 4. augusta. Trnava by odohrala prvý duel na pôde súpera a odvetu doma.

Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Európskej ligy dvojzápas play-off (18. augusta, resp. 25. augusta). Neúspešní z 3. predkola sa s pohárovou Európou pre sezónu 2016/2017 rozlúčia.

Miroslav Karhan (tréner Trnavy): „Dôležité je najskôr zvládnuť odvetu a postúpiť cez 2. predkolo. Verím, že z tej dvojice postúpi Austria – bolo by to pre nás lepšie z hľadiska cestovania a pre fanúšikov by to bol atraktívnejší súper. Mohli sme dostať aj francúzske Lille alebo Panathinaikos Atény; myslím si, že by to neboli oveľa atraktívnejší súperi, ale určite väčší favoriti než Austria. Takto máme možno väčšie šance. Verím, že postúpime cez Širak, potom by bolo naším cieľom pobiť sa o postup cez 3. predkolo.“

debata chyba