Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa vráti na Pasienky. Túži po dobrom náskoku

Futbalisti Slovana Bratislava a Spartaka Trnava sa predstavia v prvých stretnutiach 2. predkola Európskej ligy.

14.07.2016 10:00
Tamás Priskin Foto: ,
Musíme potvrdiť úlohu favorita, vraví útočník Slovana Tamás Priskin pred prvým zápasom 2. predkola Európskej ligy proti FK Jelgava.
debata

Na domácej pôde začína bratislavský tím, ktorému žreb prisúdil lotyšského súpera FK Jelgava. Trnavčania odleteli za svojím arménskym súperom Širak Gjumri.

Slovan: Premiéra na novom trávniku

Slovanistom odpadol odvetný zápas s Partizani Tirana a po bezgólovej remíze na ihrisku súpera postúpil bez boja do 2. predkola. Odveta bola plánovaná v Senici, teraz sa už Slovan predstaví na Pasienkoch, kde v letnej prestávke vymenili trávnik.

„Tešíme sa na nový trávnik, bude určite dobrý na kombinačný futbal, ktorý chceme hrať,“ vyjadril sa na klubovej stránke maďarský reprezentant Tamás Priskin, ktorý si nedávno zahral aj na ME. Verí, že si jeho tím už vo štvrtok vybuduje sľubný náskok pred odvetou, čo je hlavný cieľ. „Bude to náročný a dôležitý zápas, ale očakávam naše víťazstvo, musíme potvrdiť úlohu favorita. Dúfam, že si udržíme čisté konto a strelíme zopár gólov,“ doplnil Priskin.

Jelgava patrí dlhodobo medzi najlepšie lotyšské kluby, má dva tituly. Pravidelný účastník európskych súťaží postúpil teraz do súťaže ako víťaz Lotyšského pohára (získal ho trikrát po sebe), aktuálne mu patrí 4. miesto v lige, ktorá sa hrá systémom jar – jeseň.

V predchádzajúcom kole ukázal, že je nebezpečný aj na súperovej pôde. Cez islandský Breidablik prešiel po výhre 3:2 na jeho ihrisku, doma mu stačila remíza 2:2. V kádri je viacero legionárov i traja aktuálni reprezentanti Lotyšska. Zápas sa začína vo štvrtok o 20.15 na Pasienkoch.

Trnava: V Arménsku s absenciami

Trnavčania odleteli včera špeciálom do Arménska, kde ich čaká vo štvrtok od 15.00 súboj s vicemajstrom krajiny Širakom Gjurmi. Lietadlo meškalo, výprava dorazila do dejiska stretnutia až večer a Spartak zrušil včerajší tréning na trávniku Širaku.

Trénerovi Karhanovi chýbajú viacerí hráči, zranení Deket, Čonka a Čögley, ale kouča zaskočili i dve ďalšie nečakané absencie. S výpravou, v ktorej bolo napokon len 17 hráčov, neodcestovali Beninčan Bello a Kamerunčan Tambe, ktorí nedostali víza do Arménska. Práve títo dvaja strelili v predchádzajúcom kole polovicu zo šiestich gólov, ktoré Trnavčania dali dovedna do siete maltského súpera FC Hibernians (dvakrát 3:0).

Trénera táto situácia trochu zaskočila, ale tvrdí. "Šancu teraz dostanú druhí hráči a môžu potvrdiť, že patria tiež do zostavy.“

Gjurmi je štvornásobný arménsky šampión, naposledy triumfoval v lige pred troma rokmi. V uplynulej sezóne obsadil 2. priečku tri body za Alaškertom. V 1. predkole vyradil gruzínsky Dila Gori, najskôr prehral u súpera 0:1, v odvete sa zrodil rovnaký výsledok. O postupujúcom rozhodol penaltový rozstrel (4:1).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava