Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rivalita i nenávisť. Anglickí giganti zvedú európsku bitku

Keď ide o rivalitu, výraznejšiu nájdete vo futbalovej Európe len ťažko. Dedí sa z pokolenia na pokolenie. Z tribún sa prenáša na trávnik a opačne. Často sa mení na nevraživosť, nenávisť a emócie, ktoré presahujú hranice slušnosti.

10.03.2016 09:00
FC Liverpool Foto: ,
Fanúšikovia FC Liverpool.
debata

Liverpool a Manchester United.

Dva kluby, ktoré medzi sebou súperia viac ako 120 rokov. Víťazstvo vo vzájomnom zápase má pre oboch konkurentov cenu zlata.

„Nemôžem ich vystáť. Nemám rád ten klub, nemám rád ich fanúšikov. Nemám rád všetko, čo má s nimi niečo spoločné,“ vyriekol pamätné vety pred niekoľkými rokmi Gary Neville.

Slová niekdajšieho obrancu United najlepšie vystihujú náladu, ktorá zakaždým sprevádza súboje (dosiaľ ich bolo 194) dvoch znepriatelených strán. Inak to nebude ani vo štvrtok večer.

Na Anfield Road si dva najúspešnejšie kluby anglickej histórie po prvý raz zmerajú sily v pohárovej Európe. Pobijú sa o postup do štvrťfinále Európskej ligy.

„Myslím si, že Liverpool je v pozícii mierneho favorita. Tento duel je však víťazstvom pre fanúšikov i Európsku futbalovú úniu. Súboj Liverpoolu s Manchestrom United dodáva Európskej lige podstatne viac atraktivity,“ tvrdí Steve McManaman, niekdajšia hviezda Liverpoolčanov.

Obaja anglickí zástupcovia sú v nezávideniahodnej situácii. V Premier League sa ani jednému z nich nedarí. Manchestru patrí v tabuľke šiesta priečka, Liverpool je hneď za ním. Obom gigantom reálne hrozí, že v budúcej sezóne si v pohárovej Európe nezahrajú.

Aj preto môže byť ich motivácia mimoriadne veľká. Veď víťaz Európskej ligy má istú miestenku v Lige majstrov.

Kto sa k nej po vzájomnom dvojzápase priblíži?

Dnešný program
Osemfinále, prvé zápasy, 19.00: Šachtar Doneck – Anderlecht Brusel, Bazilej – FC Sevilla, Borussia Dortmund – Tottenham (priamy prenos na Nova Sport), Fenerbahce Istanbul – Braga, 21.05: Villarreal – Leverkusen (Nova Sport), Bilbao – Valencia, Liverpool – Manchester United (Dvojka), Sparta Praha – Lazio Rím.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #FC Liverpool