Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šturma si za "mafiu" vykoledoval dlhú stopku

Tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma dostal od disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) zákaz výkonu funkcie na tri týždne do 14. októbra.

01.10.2015 21:06
František Šturma Foto: ,
František Šturma, tréner Michaloviec.
debata

Ako je známe, český kouč michalovského klubu po stredajšom zápase najvyššej domácej súťaže s ŠK Slovan Bratislava (1:2) ostro kritizoval výkon rozhodcov na čele s hlavným arbitrom Máriom Vlkom. „Duel ovplyvnili rozhodcovia, pretože od prvých minút to držali vo svojich rukách a som z toho veľmi smutný. Je to mafia, toto už nie je možné,“ povedal 23. septembra Šturma.

O deň neskôr síce 43-ročný kormidelník Michalovčanov korigoval svoje vyjadrenia, ale názor nezmenil. „Má pozastavenú činnosť. To znamená, že sa nesmie zdržiavať na lavičke ani ísť do priestorov pre delegované osoby na dobu troch týždňov od spáchania priestupku. Jedno kolo už má za sebou a Michalovce ešte v tom období čaká jeden ligový a jeden pohárový zápas. Navyše tam je pokuta 500 eur,“ prezentoval v športovom spravodajstve TV Markíza manažér komunikácie a PR Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Juraj Čurný štvrtkový verdikt disciplinárky.

Michalovský kouč chýbal na lavičke už počas uplynulého víkendu v súboji jeho zverencov na pôde Žiliny a len z tribúny bude sledovať vystúpenie svojich zverencov 12. kola FL v sobotu 3. októbra v Trenčíne i v stredu 11. októbra v pohárovom stretnutí na pôde Rohožníka.

Kormidelník Michalovčanov stále cíti krivdu z duelu proti Slovanu. „Ľutujem voľbu slov, ktoré som povedal, pretože boli bezprostredne po zápase. Hneď po súboji sme však dali podnet na výkon rozhodcu,“ povedal vo štvrtok Šturma.

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Zemplín Michalovce #František Šturma