Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guľa: Naša cesta je správna. Ukázalo sa, že môžeme hrať s kýmkoľvek

Úradujúci slovenský vicemajster MŠK Žilina napriek tesnému vyradeniu vo štvrtkovej večernej odvete play-off o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy 2015/2016 na pôde španielskeho klubu Athletic Bilbao zanechal v tamojšej futbalovej verejnosti veľmi pozitívny dojem.

28.08.2015 07:54
Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata

Zverenci Adriána Guľu ani za priebežného postupového stavu nezostávali v defenzívnej ulite a nebojácnym prístupom prispeli k svižnému tempu stretnutia, v ktorom podľahli 0:1.

Žilinčania dokonca spôsobili, že baskický futbalový chrám San Mamés sa neotriasal v takej hektickej diváckej kulise, ako sa očakávalo. Naplnený štadión sa začal preberať až okolo 70. minúty, keď mali fázu dominancie domáci hráči a ich tlak bol najciteľnejší z celého dvojzápasu.

„Atmosféra bola aj zrkadlom našej hry. Súper sa nedostával permanentne do šancí, nebol neustále v tlaku. Našou aktivitou sme ich dokázali vyrušiť a prinútiť k nepresným prihrávkam. Publikum sa jednoducho nedostalo do takého extrému, ocenilo však našich chalanov. Je to veľký rešpekt, lebo rozumejú tomuto odvetviu. Španieli sú veľký futbalový národ, dostali sme od nich veľmi dobrú vizitku a energiu do ďalšej roboty,“ odpovedal 40-ročný kouč Guľa v pozápasovej mix zóne.

Lodivod MŠK na tlačovej besede doplnil, že tohtosezónna púť elimináciou druhej najprestížnejšej kontinentálnej klubovej pohárovej súťaže bola pre kompletné mužstvo „šošonov“ fantastickou skúsenosťou a na svojich hráčov bol patrične hrdý:

„Celá Európska liga bola vynikajúco odpracovaná. Nejde o koniec projektu, práve naopak. Získali sme potvrdenie správnosti cesty, ktorou chceme ísť. Chlapci zistili, že sa môžu merať takmer s každým veľkým tímom. U nás nerozhoduje vek ani národnosť, ale usilovnosť a výkonnostný posun.“

Adrián Guľa vyzdvihol výkon brankára MŠK Miloša Volešáka. „Hrali sme otvorene, domáci sa dostali do príležitostí. Vtedy nás podržal, vďaka nemu sme boli blízko do poslednej sekundy. V koncovke nám chýbalo viac pokoja. Chlapci však majú môj veľký obdiv, pretože sme vôbec neboli ďaleko od postupu, no, samozrejme, rešpektujem silu oponenta,“ uzavrel šéf žilinskej lavičky.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Athletic Bilbao