Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar: Bilbao bude doma tri razy silnejšie

Žilinskí futbalisti ešte postup do skupiny Európskej ligy nezabalili. Všetci pred odvetou zdôrazňujú, že ich čaká náročné stretnutie, ale už v prvom zápase sa presvedčili, že s Athleticom Bilbaom sa dá hrať dôstojná partia.

27.08.2015 10:00
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar.
debata (3)

„Prvý zápas bol pre nás veľmi emotívny,“ vravel mladý, 19-ročný ofenzívny hráč Lukáš Čmelík. „Vybojovali sme víťazstvo v posledných sekundách a máme to dobre rozohraté, mohli by sme postúpiť do skupiny. Doma sme boli podľa mňa lepší. Naše mužstvo má veľký potenciál. V Bilbau bude plný štadión, tešíme sa na to, bude to pre nás nová veľká skúsenosť.“

Aj ďalší mladík Milan Škriniar si myslí, že jeho tím môže na štadióne San Mamés oslavovať postup. „Nemáme však veľké oči, netvrdím, že si ideme do Bilbaa po postup, ale budeme sa určite oň biť. Už v prvom stretnutí sme ukázali silnú mentalitu, charakter nášho mužstva. Ale Bilbao bude doma ešte dva a možno tri razy silnejšie ako u nás.“

Čmelík i Škriniar potvrdili dobrú formu aj v ligovom zápase so Senicou uplynulú nedeľu (4:1), obaja sa zapísali medzi strelcov.

Faktu, že španielsky tím sa v Žiline nepredstavil v najsilnejšom zložení a momentálne niektorých jeho hráčov trápia aj zranenia, neprikladá dvadsaťročný obranca veľký význam. „Bilbao má široký káder a kto má v ňom miesto, musí mať kvalitu. Samozrejme, že sme registrovali, že v prvom zápase nenastúpil Aduriz, ktorý dal pred príchodom k nám štyri góly Barcelone. Teraz možno nastúpi súper v silnejšom zložení, pôjde mu o postup, ale mňa to teší, chceme hrať takéto zápasy,“ zdôraznil Škriniar, ktorý bude dnes so spoluhráčmi čeliť silnej ofenzíve Španielov, tých do skupiny Európskej ligy posunie len víťazstvo.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Athletic Bilbao #Lukáš Čmelík #Milan Škriniar
Načítavajú sa športové výsledky...