Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španieli prirovnali Žilinu k Vallecanu. Dáme si pozor, tvrdia hráči Bilbaa

Tréner španielskeho futbalového klubu Athletic Bilbao Ernesto Valverde pristupuje so všetkou vážnosťou a zodpovedne k prvému stretnutiu play-off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy 2015/2016 proti domácemu MŠK Žilina, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 20. augusta od 20.15 h.

19.08.2015 21:30
Ernesto Valverde Foto: ,
Kouč Athletica Bilbao Ernesto Valverde.
debata

Skúsený kouč vie, že hráči aktuálneho víťaza Španielskeho superpohára sa po prekonaní prekážky v podobe FC Barcelona (výsledky: 4:0 /doma/, 1:1 /vonku/) a následných oslavách zisku trofeje musia rýchlo vrátiť späť do zápasového kolotoča.

„Môžem povedať, že pokiaľ ide o emócie, nálada v našom tíme je veľmi dobrá. Odohrali sme v krátkom čase dva ťažké duely proti Barcelone, preto bude náročný aj súboj, ktorý na nás čaká vo štvrtok. Musíme sa naň sústrediť,“ skonštatoval na stredajšej večernej tlačovej konferencii v Žiline kormidelník Baskov Valverde.

Jeho slová potvrdil aj kapitán Athletica Bilbao Carlos Gurpegi: „Sme na tom lepšie psychicky ako po fyzickej stránke, ale zajtra nebudú platiť žiadne výhovorky. Tí, ktorí nastúpia, sa budú snažiť vydať zo seba všetko. Oslavy sme si dosť užili, kiež by sme sa mohli takto tešiť každý rok. Už sme však zmenili zmýšľanie, nastavili sme sa na štvrtkový zápas proti Žiline. Vieme, že v hre je veľa, ide o naše účinkovanie v tomto ročníku Európskej ligy.“

Rodák z Pamplony oslávil v stredu 35. narodeniny, za veľký darček považuje možnosť hrať taký zápas, aký sa uskutoční vo štvrtok na trávniku pod Dubňom. Baskovia si v ňom nepripúšťajú pozíciu favorita.

„O Žiline vieme to, čo nám povedal tréner: hrá veľmi ofenzívne, viacerí sa snažia preniknúť do súperovej šestnástky a v tíme MŠK vyniká útočník Matej Jelič. Nerád rozmýšľam nad tým, že sme favoritmi. Rozhodne sa na ihrisku. K Žiline budeme pristupovať tak, ako ku všetkým protivníkom,“ doplnil Carlos Gurpegi.

Tréner Bilbaa zdôraznil, že Žilina môže byť pre nich nebezpečným súperom. „Ako sme my vyhrali nad Barcelonou, tak môže Žilina zvíťaziť nad nami. Vieme, že nás považujú za favorita v tejto konfrontácii, ale na druhej strane vieme aj to, že sú veľmi motivovaní. My nemôžeme pripustiť žiadne chyby, ale vydať zo seba čo najviac,“ povedal 51-ročný Ernesto Valverde, ktorému sa na žilinskom mužstve najviac páči ofenzívny duch, ktorý prejavujú od prvej minúty.

Španielski novinári prirovnali štýl hry úradujúceho slovenského vicemajstra k španielskemu klubu Rayo Vallecano. Kouč Bilbaa to potvrdil, že sa to týka najmä útočenia s väčším počtom futbalistov. Lodivod „Los Leones“ neprezradil, kto vo štvrtok dostane dôveru nastúpiť.

„Máme za sebou ťažké zápasy. V nedeľu na nás opäť čaká Barcelona v rámci 1. kola nového ročníka Primera División. Máme však dostatok futbalistov, ktorí môžu hrať,“ dodal Ernesto Valverde.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Athletic Bilbao