Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mak sa teší na Trnavu. Krízu v Grécku vidím len v televízii, tvrdí

Futbalisti PAOK-u Solún prvého súpera v Európskej lige sfúkli. S Lokomotivou Záhreb na jej pôde síce prehrali (1:2), ale doma ju rozdrvili (6:0). Slovenský reprezentant Róbert Mak dal jediný gól svojho tímu v Záhrebe a v odvete pridal dva (ďalšie dva vypracoval). "Teraz sa už teším na Trnavu," odkazuje z Grécka pred štvrtkovým súbojom 3. predkola kola 24-ročný bratislavský rodák.

29.07.2015 12:00
Róbert Mak Foto: ,
Róbert Mak.
debata

Ako sa chystá váš tím na trnavský Spartak?
Ako na každý iný zápas, nič špeciálne. Samozrejme, pre mňa je to výnimočná situácia, teším sa. So slovenským mužstvom som ešte v pohároch nehral.

V Grécku sa ešte nezačala liga. Bude pre Trnavu výhodou, že má za sebou už viac ťažkých zápasov, je rozohratejšia?
Ligu ešte nehráme, to je pravda, ale dva pohárové zápasy sme už zvládli, nie sme v situácii, že začíname od nuly. Trnava už niekoľko týždňov ťahá v zápasovom rytme štvrtok – nedeľa, čo nie je jednoduché, poznám túto situáciu aj z vlastných skúseností. A je to o to zložitejšie a únavnejšie, ak mužstvo nemá dostatočne široký káder. Pre nás bude možno výhoda, že sme oddýchnutí. Nechceme nič podceniť a pripustiť prekvapenie.

Váš tím sa považuje za favorita. Cítite sa ním?
Berieme túto úlohu, ale to neznamená, že si niečo zľahčíme. Budeme hrať naplno od prvej minúty, aby sme si pripravili pozíciu pred odvetou. Chceme zvíťaziť. Dobrý výsledok je dôležitý, potom to nebudeme mať na súperovej pôde také ťažké. Vieme, že Trnava je doma silnejšia a má dobrú podporu fanúšikov. Odveta nebude určite ľahká.

Trnava naposledy v lige podľahla v Dunajskej Strede. Sledujete jej výkony?
Samozrejme, viem, že v nedeľu prehrala, poznám výsledky, sledujem situáciu doma. Uvedomujem si, že aj Trnavu čaká veľký zápas, proti nám bude určite mimoriadne motivovaná, urobí tiež všetko, čo je v jej silách, aby bola úspešná.

Pýtali sa vás aj tréneri na najbližšieho súpera, niečo ste im poradili?
Vôbec nič, nepýtali sa. Náš tréner bol na zápase Trnavčanov, myslím, že to bolo v Írsku. Má dosť informácií, robil si analýzu a určite nás na všetko potrebné upozorní, pripraví taktiku. Ani by som mu nevedel príliš radiť, poznám síce viacerých hráčov súpera, ale dlhšie som ho hrať nevidel. Ja som bol odjakživa slovanista…

Prvého súpera ste doma zvládli vo veľkom štýle. Bolo to také jednoduché, ako naznačuje výsledok?
Na prvé stretnutie sme cestovali priamo zo sústredenia a na našom výkone to bolo poznať. Boli sme unavení. Ale doma to už bolo iné. Vybehli sme na Lokomotivu od prvej minúty. Nebolo to jednoduché, ale už po prvej štvrťhodinke sme viedli 3:0. To nám veľmi pomohlo.

Aký je cieľ vášho klubu v Európskej lige?
Ten je jasný – chceme hrať v skupinovej fáze. V klube sa o ničom inom ani nehovorí a my pôjdeme nekompromisne za ním. K nemu máme zatiaľ ďaleko, lebo najskôr musíme vyradiť Trnavu a potom nás čaká ešte jeden súper.

Aká bola doterajšia príprava v klube? Stihli ste predtým aj dovolenku?
Samozrejme, trochu som si oddýchol, bol som s manželkou v Dubaji. Potom sme strávili príjemné chvíle aj na Slovensku v horách. V príprave sme absolvovali desaťdňové sústredenie v Holandsku, odtiaľ sme sa presúvali na zápas do Chorvátska a až potom sme sa vrátili do Grécka. Teraz tu máme obrovské, štyridsaťstupňové horúčavy, aj večer je nad tridsať. Užijú si ich aj Trnavčania, ja som si už za rok, čo som tu, zvykol. Chodíme sa stále kúpať do mora, takže to trochu vyzeralo stále ako dovolenka. Posledné dni sa však už koncentrujem najmä na futbal.

V Grécku vládne dlhšie pomerne zložitá situácia. Pociťujete krízu aj vy?
Možno mi niekto neuverí, ale krízu nielenže nepociťujem, ale nepociťujú ju podľa mňa ani Gréci. Vidím ju len v televízii. Beží naplno dovolenková sezóna, pláže i obchody sú plné, všetko funguje tak ako vždy. Jediným obmedzením je len to, že denne si môžeme vybrať z bankomatu iba šesťdesiat eur, ale aj to sa má už čoskoro zmeniť. Naši ľudia, ktorí sa sem chystajú na dovolenku, môžu pokojne cestovať.

Uplynulú nedeľu vyžrebovali Slovensku súperov v kvalifikácii MS 2018. Ako hodnotíte skupinu?
Sledoval som žrebovanie, ale zatiaľ ma to vôbec nevzrušuje. Táto kvalifikácia sa začne o rok. Mňa zaujímajú dva najbližšie ťažké zápasy v boji o Francúzsko – so Španielskom a Ukrajinou. Najskôr chceme úspešne dokončiť aktuálnu kvalifikáciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #PAOK Solún #Róbert Mak