Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tittel: Ľahká facka zavše pomôže

Z troch slovenských tímov, ktoré sa vo štvrtok predstavia v 3. predkole Európskej ligy, prisúdil žreb najnepríjemnejšieho súpera futbalistom Slovana Bratislava. Belasí odcestovali dnes do Krasnodaru, kde ich čaká tretí tím minulého ročníka najvyššej ruskej súťaže.

28.07.2015 19:30
Róbert Vittek, Mark Langtry Foto: ,
Momentka zo zápasu s University College. Útočník Slovana Róbert Vittek centruje loptu cez Marka Langtryho.
debata

„Pred nami stojí náročná prekážka,“ potvrdzuje tréner Dušan Tittel. „Keď sme si robili analýzy a sledovali videá, presvedčili sme sa o sile ruského mužstva, účasť v Lige majstrov mu ušla len vinou horšieho skóre, inak by v nej hral namiesto CSKA Moskva. Dostali sme najťažšieho súpera z tých, ktorí prichádzali do úvahy.“

FK Krasnodar získal v minulom ročníku 60 bodov rovnako ako druhý moskovský CSKA. Pozoruhodné je, že v celej súťaži prehral len v štyroch stretnutiach (CSKA v ôsmich), ale nazbieral deväť remíz (CSKA tri).

„Má okrem niekoľkých popredných ruských futbalistov aj viac ako desať legionárov z rôznych kútov sveta, z toho troch Brazílčanov a jedného Argentínčana. Mužstvo je veľmi kompaktné, silné najmä v útočnej fáze. V minulom ligovom kole podľahlo Spartaku Moskva 0:1, ale osemdesiat minút sa hralo pred šestnástkou súpera. Bola to hra na jednu bránku, Krasnodar nevyužil množstvo šancí, kým hostia jedinú,“ hodnotil slovanistický kouč.

Aj generálka Slovana mala uplynulú nedeľu podobný charakter. Minimálne výsledkom, pretože na Pasienkoch podľahol Myjave – tretí raz za sebou rovnakým skóre (0:1). Tittel zažil prvú prehru po jedenástich súťažných zápasoch a musel zvyšovať hlas.

„Verím, že pohárový zápas bude iný, iná bude atmosféra i kulisa. Proti Myjave zlyhali aj rozhodcovia, gól, ktorý sme dostali, bol z postavenia mimo hry, už v 6. minúte sme mali kopať penaltu po faule na Mészárosa. Na to sa nechceme vyhovárať. Mali sme vyhrať, ale nevyužili sme šance. Doma sa nám hrá ťažšie, súper väčšinou poctivo bráni bezmála so všetkými hráčmi. Ťažko sa presadzujeme, chýbajú nám konštruktívni hráči. Najmä prvý polčas nebol ideálny. Druhý bol lepší. Takáto ľahká facka zavše pomôže.“

Slovan prišiel v uplynulých dňoch o Soumaha, ktorého uvoľnil na hosťovanie do Kuvajtu. „Uvoľnili sme ho, lebo v príprave neodohral za nás ani jeden zápas. Buď bol zranený, alebo bol preč, reprezentoval svoju krajinu. Je to kvalitný futbalista, ale keďže nebol v hlave pripravený na to, aby každý týždeň podával maximálne výkony, súhlasil som s jeho hosťovaním,“ vysvetlil.

Na Pasienkoch sa uplynulý piatok objavil argentínsky talent Mauro Gonzalez z Bocy Juniors, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča júnového turnaja tímov do 20 rokov Franz Josef Cup v Senci a Neusiedli am See. Objavil sa na ihrisku na viac ako polhodinu už proti Myjave. Bude k dispozícii aj v Krasnodare.

„Počítame s ním, je to konštruktívny stredopoliar, dôrazný v súbojoch, ale má aj dobrú rozohrávku. Potrebuje trošku času, aby sa aklimatizoval, spoznal viac so spoluhráčmi,“ priblížil novú posilu Dušan Tittel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Dušan Tittel
Načítavajú sa športové výsledky...