Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duda vykúpil Legiu, Mak dal nádej PAOK

Poľský futbalový vicemajster Legia Varšava úspešne vstúpil do pohárovej Európy v sezóne 2015/2016, keď vo štvrtkovom prvom dueli 2. predkola Európskej ligy zdolal doma najtesnejším rozdielom rumunský tím FC Botošani 1:0.

17.07.2015 08:24
Róbert Mak Foto: ,
Róbert Mak v drese PAOK Solún.
debata (1)

Hrdinom duelu bol slovenský mladík Ondrej Duda. Dvadsaťročný rodák zo Sniny v 78. min bombou z hranice šestnástky zlomil odpor Rumunov, za svoju oslavu s vyzlečeným dresom dostal od rozhodcu žltú kartu.

Druhý Slovák v Legii Dušan Kuciak si zasa splnil úlohu čistým kontom. „Naša hra mala ďaleko od želania našich fanúšikov. Verím, že sa nám v európskych pohároch bude dariť aspoň tak, ako v uplynulej sezóne. Počas zápasu som sa snažil sústrediť na to, čo sa deje na ihrisku. Myslím si, že si každý mohol všimnúť, ako sme sa po Ondrejovom góle dostali späť k našej starej dobrej hre. Hrali sme pekne a predviedli rýchle akcie,“ povedal pre oficiálnu stránku varšavského klubu Dušan Kuciak.

Mak dal Grékom nádej

Futbalisti gréckeho mužstva PAOK Solún prehrali na pôde chorvátskej Lokomotivy Záhreb 1:2. Jediný gól hostí zaznamenal slovenský reprezentant Róbert Mak, ktorý v nadstavenom čase druhého polčasu znížil na konečných 1:2 a z pohľadu Solúnčanov zaznamenal pred odvetou životne dôležitý presný zásah. PAOK-u postačí v budúcotýždňovej odvete na postup aj víťazstvo 1:0.

„Prvých tridsať minút patrilo nám, nevyužili sme veľké šance. Potom sme odišli fyzicky, domáci nám dali dva góly,“ uviedol na svojej oficiálnej stránke šikovný krídelník. „Po zmene strán sme sa snažili o skórovanie. Mali sme však veľmi ťažkú úlohu, Záhreb skvele bránil, navyše hrozil protiútokmi,“ doplnil Mak.

Dvadsaťštyriročný rodák z Bratislavy napokon tesne pred koncom zápasu strelil pre PAOK veľmi dôležitý gól. Dostal sa pred gólmana hostí, položil si ho na zem a skóroval do prázdnej bránky.

„Som rád, že som premenil aspoň túto tretiu šancu. V prvom dejstve som totiž zahodil dve veľké príležitosti,“ skonštatoval Mak, ktorý priznal, že jeho mužstvo musí zlepšiť predovšetkým kondičnú stránku.

„Musíme popracovať na ‚fyzičke‘ a zvyknúť si na systém, ktorý od nás tréner chce. Verím, že budeme hrať lepšie, vyhráme a postúpime ďalej,“ dodal na záver niekdajší hráč Manchestru City a 1. FC Norimberg.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #PAOK Solún #legia varšava #Róbert Mak #Ondrej Duda