Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred odvetami: dve formality a neistota Trnavy

Futbalistov Spartaka Trnava čaká ešte náročný boj o postup do 2. predkola Európskej ligy. Ďalší dvaja slovenskí zástupcovia - Slovan Bratislava a MŠK Žilina - už v prvých zápasoch na ihriskách súperov dosiahli výrazné víťazstvá a ich štvrtkové zápasy budú len postupovou formalitou.

09.07.2015 13:00
Ján Vlasko Foto: ,
Ján Vlasko je jedným z lídrov futbalistov Trnavy.
debata

Trnava: tréner čaká viac

Trnavský tréner Juraj Jarábek bol po prvom zápase spokojný s výsledkom (1:1), ale menej s hrou. V stretnutí s Olimpicom Sarajevo čakal od hráčov viac aktivity, agresivity v súbojoch. Zlepšili sa až po prestávke.

„Súper mal dobrých a technických hráčov. Som však presvedčený, že ak v odvete predvedieme náš tempo futbal, cez súpera môžeme prejsť,“ tvrdí v rozhovore na klubovej stránke Jarábek.

Trnavčania, ktorí sú na krátkom predzápasovom sústredení v Topoľčiankách, majú stále domácu pôdu v Zlatých Moravciach a veria, že ju využijú. O zápas je záujem, Spartak by mohol mať v hľadisku mohutnú podporu. K dispozícii je 3800 miest a klub verí, že bude vypredané.

Remíza je dobrou východiskovou pozíciou. „Je to pravda, ale súper nám ukázal, že má svoju kvalitu. Aspoň chlapci budú ostražití,“ dodal Jarábek. Podľa neho je výhodou, že teraz už súpera poznajú a vedia, čo môžu od neho čakať. „Na odvetu sa vieme pripraviť lepšie.“

Žilina: aj v odvete naplno

Žilinčania zápas v Belfaste výsledkovo zvládli a v domácej odvete môžu hrať bez tlaku. FC Glentoran si však vypracoval dosť šancí a niekoľkokrát podržal hostí brankár Volešák. Preto MŠK nechce dnes nič podceniť a koncentrovaným výkonom vybojovať aj druhé víťazstvo.

„Sme v prvom polčase, pred nami je druhý, ktorý musíme jednoznačne zvládnuť,“ zdôraznil po stretnutí na pôde súpera žilinský tréner Adrián Guľa. „V odvete pôjdeme určite naplno,“ potvrdzoval na stránke MŠK najlepší strelec Žilinčanov Matej Jelič, ktorý otváral skóre prvého stretnutia pekným gólom.

Ďalšie pridali Paur, Čmelík a v závere ešte Mabouka. Najmä tretí Čmelíkov gól po hodine hry definitívne zlomil súpera, hoci neskôr ešte strelil čestný úspech. „Našimi chybami sme ponúkli súperovi šance, takže aspoň vieme, na čom musíme popracovať. Herne to mohlo byť aj lepšie, ale bol to prvý súťažný zápas v novej sezóne, v ďalších sa budeme určite zlepšovať,“ zdôraznil Lukáš Čmelík.

Slovan: so zmenami v zostave

Slovan strelil pred týždňom gibraltárskemu súperovi šesť gólov, ale v odvete, v ktorej sa predstaví v nových dresoch, chce ísť naplno. „Budeme hrať tak, akoby sme v prvom zápase ani nevyhrali. Chceme ukázať dobrý futbal a dosiahnuť ďalšie jasné víťazstvo. Je to dôležité pre ďalšiu pohodu v tíme a chceme sa v úvodom zápase sezóny predstaviť v dobrom svetle aj pred fanúšikmi,“ argumentuje tréner Dušan Tittel.

V porovnaní s prvým zápasom urobí v základnej zostave niekoľko zmien. „Máme teraz dobrú konkurenciu na jednotlivých postoch a chcem dať šancu aj ďalším hráčom, ktorí v prvom súboji hrali menej,“ potvrdil Tittel. Oznámil, že miesto v základnej zostave bude mať opäť aj Vittek.

V Slovane stále nemôžu rátať s bývalým hráčom Samary, brankárom Muchom, pretože ruská strana ešte nedotiahla potrebné administratívne veci. K dispozícii nebudú ani zranení Soumah a Oršula. Peltier odcestoval na Gold Cup do USA, kde bude reprezentovať Trinindad a Tobago.

Štvrtkový program
19.00 Slovan Bratislava – College Europa, prvý zápas 6:0, 19.30 MŠK Žilina – FC Glentoran, prvý zápas 4:1, 20.05 Spartak Trnava – Olimpic Sarajevo, prvý zápas 1:1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava
Načítavajú sa športové výsledky...