Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšíkov Neapol narazí vo štvrťfinále na Wolfsburg

Futbalisti talianskeho klubu SSC Neapol, v drese ktorého pôsobí aj Slovák Marek Hamšík, sa vo štvrťfinále Európskej ligy stretnú s nemeckým VfL Wolfsburg.

20.03.2015 13:27 , aktualizované: 14:23
Gonzalo Higuaín, SSC Neapol Foto: ,
Futbalisti SSC Neapol.
debata

Tieto dva tímy sa ešte nikdy predtým nestretli v pohárovej Európe. Hamšík je posledným slovenským futbalistom v tohtosezónnej edícii kontinentálnej klubovej súťaže číslo dva: Neapol v osemfinále vyradil Dinamo Moskva, v ktorom pôsobí jeho kolega z reprezentácie Tomáš Hubočan. „Vlci“ si v predchádzajúcej fáze poradili s iným talianskym mužstvom Interom Miláno. „Dvojzápas proti Wolfsburgu je veľkou výzvou. Veríme si a chceme ísť ďalej. Na druhej strane vieme, že to bude ťažké, VfL bol jedným z najsilnejších účastníkov losovania,“ povedal na oficiálnej internetovej stránke „partenopei“ ich španielsky tréner Rafael Benítez.

Na obhajcu trofeje FC Sevilla čaká v boji o semifinále ruský Zenit Petrohrad. Víťaz minulého ročníka EL môže získať štvrtú trofej za necelých desať rokov po triumfoch v Pohári UEFA 2006 a 2007. „Kluby, ktoré sa dostali až sem, si to zaslúžia. Zenit patril k najsilnejším možným súperom. Bude to otvorené a náročné meranie síl. Nevýhodou je, že musíme cestovať ďaleko, ale rozhodol to žreb a nemôžeme sa vyhovárať. Petrohrad je európskym družstvom a v kádri má napríklad aj Španiela Javiho Garcíu. Ďalší ich hráč José Rondón má tiež skúsenosti z La Ligy. Sú silní, majú kvalitných hráčov. André-Villas Boas si má z čoho vyberať,“ povedal podľa UEFA.com technický sekretár FC Sevilla Óscar Arias. Útočník Zenitu Aleksandr Keržakov si obliekal dres Sevilly, no z jeho bývalých spoluhráčov už na súpiske španielskeho tímu nikto nefiguruje.

Zvyšné štvrťfinálové dvojice tvoria Dynamo Kyjev – ACF Fiorentina a FC Bruggy – Dnipro Dnipropetrovsk. Pôvodne bol úvodný duel druhej spomenutej konfrontácie naplánovaný na ukrajinskej pôde, no keďže Dynamo aj Dnipro hrajú svoje domáce zápasy na Olympijskom štadióne v Kyjeve, na vlastnom trávniku začne belgický zástupca. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone, v rukách ho mal bývalý poľský brankár Jerzy Dudek. Jediným obmedzením pre štvrťfinálové žrebovanie bolo, že ruské a ukrajinské tímy sa nemohli stretnúť vo vzájomnom dueli.

Prvýkrát od sezóny 1992/1993 nemá anglický klubový futbal zastúpenie vo štvrťfinále ktoréhokoľvek z európskych pohárov. V EL 2014/2015 nepokračuje ani žiaden úradujúci šampión domácej ligovej súťaže, posledným bol Ajax Amsterdam, ktorý videl stopku v osemfinále.

Prvé štvrťfinálové stretnutia EL sú na programe 16. apríla, odvety o týždeň neskôr. Tohtoročné finále Európskej ligy sa uskutoční 27. mája na Národnom štadióne vo Varšave.

Štvrťfinálové dvojice Európskej ligy UEFA (prvé zápasy: 16. apríla, odvety: 23. apríla):

FC Sevilla (Šp.) – Zenit Petrohrad (Rus.)
Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.) – FC Bruggy (Belg.)
Dynamo Kyjev (Ukr.) – ACF Fiorentina (Tal.)
VfL Wolfsburg (Nem.) – SSC Neapol (Tal.)

debata chyba
Viac na túto tému: #žreb štvrťfinále 2014/2015