Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nespratní fanúšikovia boli v Európskej lige opäť v centre pozornosti

Počas štvrtkových odvetných zápasov šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy 2014/2015 sa opäť predviedli viaceré fanúšikovské tábory. Štyria fanúšikovia Trabzonsporu boli zranení počas zrážok v Neapole s domácimi prívržencami.

27.02.2015 09:52
fanúšikovia, ultras Foto: ,
Fanúšikovia Trabzonsporu v Neapole.
debata

Talianska agentúra ANSA informuje o tom, že dvoch fanúšikov Trabzonsporu v širšom centre Neapola zasiahli fľaše domácich priaznivcov a zranili ich. Tretieho Turka napadli domáci fanúšikovia v čase, keď riadil skúter a štvrtý bol zranený pred štadiónom.

Kuriózny dôvod na inkasovanie pokuty mali dvaja „tiežfanúšikovia“ škótskeho Celticu Glasgow, ktorý sa vo štvrtkovej odvete 1/16 finále EL predstavil na San Sire a prehral s domácim Interom Miláno 0:1. Škóti plávali nahí v jazere Como, čím vzbudzovali verejné pohoršenie. Podľa ANSA fanúšikovia Celticu boli veľmi prekvapení príchodom polície na miesto, kde sa nachádzali. Zrejme ich udal niekto z ľudí, ktorí bývajú v susedstve jazera.

Bez komplikácii sa nezaobišlo ani stretnutie v Kyjeve medzi miestnym Dynamom a francúzskym Guingampom. Duel museli rozhodcovia v závere na niekoľko minút prerušiť. Dôvodom boli nepokoje a výtržnosti v hľadisku kyjevského Olympijského štadióna.

Zrejme najväčší rozruch však opäť vyvolali fanúšikovia na zápase medzi holandským Feyenoordom Rotterdam a AS Rím. Francúzsky rozhodca Clément Turpin prerušil štvrtkový odvetný zápas v Rotterdame v 54. min a poslal hráčov oboch tímov do kabín. Dôvodom bolo neprístojné správanie sa domácich divákov, ktorí ťažko niesli vylúčenie Mitchella de Vredeho a hádzali rôzne predmety na trávnik. Zápas približne po 15-minútovej pauze pokračoval ďalej.

Rotterdamská polícia ešte pred zápasom zadržala 17 domácich a 5 priaznivcov hosťujúceho tímu. Podľa policajného hovorcu Gijsa van Nijmegena fanúšikovia oboch táborov pri presune na štadión na seba útočili a neriadili sa pokynmi policajtov. U dvoch z nich našli nože, ich národnosť a mená zatiaľ nezverejnili. Podľa vyjadrení mužov zákona išlo aj o preventívne opatrenia v snahe zabrániť opakovaniu sa incidentov spred týždňa, keď fanúšikovia Feyenoordu mali konflikty s rímskou políciou. Spoločne s kolegami z jazdeckej polície odprevadili priaznivcov klubu z „večného mesta“ až na štadión De Kuip.

Holandskí fanúšikovia zanechali minulý týždeň ulice historického centra Ríma plné plechoviek od piva a zničených fliaš. Incidenty sa vtedy odohrávali na rôznych miestach „Večného mesta“. Rozbesnení fanúšikovia poškodili aj nedávno zrekonštruovanú Fontanu della Barcaccia.

V pozitívnom svetle sa tentoraz ukázali prívrženci poľského klubu Legia Varšava, ktorému za rasistické správanie fanúšikov z 27. novembra minulého roka počas súboja v základnej L-skupine EL na pôde belgického KSC Lokeren nariadili absolvovať najbližšie dva domáce medzinárodné súťažné duely s vylúčením verejnosti. Priaznivci Legie tentoraz zápas sledovali na veľkej televíznej obrazovke priamo pred štadiónom a neprestajne podporovali svoje mužstvo spoza tribún.

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #SSC Neapol #Feyenoord Rotterdam