Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holanďania zaplaťte, žiada Rím po vyčíňaní fanúšikov Feyenoordu

Starosta Ríma Ignazio Marino žiada od futbalového klubu Feyenoord Rotterdam, respektíve od Holandského kráľovstva, aby zaplatili náklady na odstránenie škôd napáchaných fanúšikmi v historickej časti mesta.

20.02.2015 12:18 , aktualizované: 13:57
AS Rím, Feyenoord Rotterdam, fanúšikovia Foto: ,
Strety polície s fanúšikmi Feyenoordu Rotterdam.
debata

Agresívni Holanďania, ktorí pricestovali do Ríma na prvý zápas šestnásťfinále Európskej ligy proti AS, sa vybúrili najmä na svetoznámom Španielskom námestí. Nešetrili ani nedávno zrekonštruovanú Fontanu della Barcaccia z dielne Pietra Berniniho a jeho syna Gian Lorenza Berniniho. Nahádzali do nej pivové fľaše, balóny v červených a bielych klubových farbách, či dokonca svetlice.

„Kto to zničil, ten by to mal aj opraviť. Niekto musí niesť zodpovednosť. Nech sa k nej prihlási buď futbalový klub, alebo Holandsko,“ vyhlásil pobúrený Marino.

Skupina niekoľkých stoviek agresívnych Holanďanov, z ktorých bola väčšina pod vplyvom alkoholu, zaútočila v Ríme na policajtov svetlicami, fľašami a ďalšími predmetmi. Výsledkom je niekoľko zranených mužov zákona a 23 zatknutých fanúšikov. Podľa odhadov polície prišlo do Ríma asi 6000 podporovateľov Feyenoordu. Incidenty sa odohrávali na rôznych miestach Večného mesta. „Mesto bolo vo vojnovom stave,“ konštatoval Marino.

UEFA nepotrestá Feyenoord

Európska futbalová únia (UEFA) nepotrestá holandský klub Feyenoord Rotterdam za výtržnosti jeho fanúšikov v uliciach Ríma. „Násilnosti v uliciach odsudzujeme, ale nie je v našej právomoci s nimi čokoľvek urobiť,“ priznala podľa Kickeru UEFA.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #Feyenoord Rotterdam