Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Hamšíka so Škrtelom čakajú turecké výzvy

Sklamanie zažili v Lige majstrov. Spokojní nemôžu byť ani s doterajšími výsledkami v domácej súťaži. Napriek tomu patria k najvážnejším kandidátom na triumf v Európskej lige.

19.02.2015 09:34
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel.
debata

Futbalisti Liverpoolu sa vydávajú na cestu za napravením si povesti. Na anglického zástupcu, v ktorého drese by mal opäť nastúpiť aj slovenský reprezentačný kapitán Martin Škrtel, čaká úvodný zápas šesťnásťfinále európskeho pohára číslo dva. Na Anfield Road sa večer predstaví v jednom zo šlágrov programu Besiktas Istanbul.

„Niekto si možno myslí, že Európsku ligu považujeme za podradnú. V skutočnosti je však pre nás veľkou výzvou, staviame ju na jednu úroveň s FA Cupom. V osemfinále nechceme chýbať,“ vraví pred výkopom liverpoolsky tréner Brendan Rodgers.

Liverpoolčania sú favoritmi dvojzápasu. V Premier League majú v posledných týždňoch výbornú formu. Neprehrali už deväť stretnutí v rade. Naposledy zvládli aj dôležitý duel s Tottenhamom (3:2). Napriek tomu im patrí v tabuľke až siedma priečka, naďalej sú však v hre o miestenku do Ligy majstrov. Navyše, pre turecké mužstvo sú strašiakom. Keď sa naposledy predstavil Besiktas na Anfield Road, odchádzal s potupným výpraskom 0:8. Stalo sa tak pred ôsmimi rokmi.

Turecká výzva čaká aj na ďalšiu oporu slovenskej reprezentácie. Neapol, v ktorom pôsobí Marek Hamšík, sa predstaví v Trabzone. „Musíme sa pripraviť na búrlivé prostredie. Verím, že máme kvalitu na to, aby sme postúpili,“ vyhlásil pre svoju oficiálnu stránku odchovanec Jupie Podlavice, ktorého štart je však pre zranenie stehenného svalu otázny.

Do programu Európskej ligy môže zasiahnuť štvorica slovenských futbalistov. V bránke Legie Varšava by nemal na ihrisku Ajaxu Amsterdam chýbať Dušan Kuciak (stredopoliar Ondrej Duda si pre zranenie nezahrá). Dynamu Moskva by mohol na trávniku Anderlechtu Brusel pomôcť obranca Tomáš Hubočan.

Program Európskej ligy

Šestnásťfinále, prvé zápasy – 19.00: Bern – Everton, FC Turín – Bilbao, Wolfsburg – Sporting Lisabon, Aalborg – FC Bruggy, Dnipropetrovsk – Olympiakos Pireus, Trabzonspor – Neapol, AS Rím – Feyenoord Rotterdam, PSV Eindhoven – Zenit Petrohrad, 21.05: FC Liverpool – Besiktas Istanbul, Tottenham – Fiorentina, Celtic Glasgow – Inter Miláno, FC Sevilla – Mönchengladbach, Ajax Amsterdam – Legia Varšava, Anderlecht Brusel – Dynamo Moskva, Guingamp – Dynamo Kyjev, Villarreal – Salzburg.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #FC Liverpool #Galatasaray Istanbul #Besiktas Istanbul #Fenerbahce Istanbul