Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benítez chválil Hamšíka, no myšlienkami bol i na San Sire

Futbalisti talianskeho klubu SSC Neapol si štvrtkovým presvedčivým a zaslúženým víťazstvom nad ŠK Slovan Bratislava 3:0 zabezpečili prvenstvo v I-skupine Európskej ligy 2014/2015 a výhodnejšiu pozíciu pri pondelkovom žrebe šestnásťfinále tejto pohárovej klubovej súťaže číslo dva na starom kontinente.

12.12.2014 09:43
Marek Hamšík, Dušan Perniš Foto: ,
Marek Hamšík strieľa gól do bránky bezmocného Dušana Perniša.
debata

„Výsledok zápasu proti Slovanu vnímam pozitívne, ale mohli sme streliť i viac gólov. Európska liga je náročná súťaž, musíme nasadzovať tých správnych hráčov,“ skonštatoval po stretnutí s „belasými“ španielsky tréner SSC Rafael Benítez, ktorý sa krátko vyjadril aj na adresu slovenského stredopoliara „partenopei“ Mareka Hamšíka, autora jedného z gólov neapolského mužstva: „Marekov výkon bol dobrý, na hracej ploche bol veľkým prínosom.“

Skóre stretnutia na štadióne San Paolo proti Slovanu Bratislava otvoril už v 6. min Dries Mertens peknou strelou spoza šestnástky, na ktorú brankár Slovana Dušan Perniš nedosiahol. „Víťazstvo ma pochopiteľne teší, ale s tým sa nesmieme uspokojiť. Musíme naďalej na sebe tvrdo pracovať,“ zdôraznil belgický ofenzívny stredopoliar.

Po Hamšíkovom presnom voleji v 16. min stanovil konečný rezultát na 3:0 pre klub spod Vezuvu hlavou Duván Zapata. „Veľmi ma potešil môj gól, ale omnoho viac si cením naše prvé miesto v skupine. Vždy, keď dostanem príležitosť na ihrisku, chcem presvedčiť trénera Beníteza o mojich kvalitách a správnosti jeho rozhodnutia poslať ma na trávnik,“ uviedol 23-ročný kolumbijský útočník v drese SSC Duván Esteban Zapata Banguera.

V neapolskom tábore však už boli myšlienkami v Miláne, kde sa na San Sire v nedeľu 14. decembra o 20.45 h odohrá jeden zo šlágrov 14. kola talianskej Serie A. Neapol si zmeria sily s domácim tímom AC. „Pred týmto zápasom sme si vo štvrtok večer posilnili sebadôveru v našu kvalitu. Musíme sa však vyvarovať chybám,“ skonštatoval 54-ročný rodák z Madridu na lavičke Neapola Rafael Benítez. K jeho slovám sa pridal aj Dries Mertens: "Verím, že na štvrtkový triumf nad Slovanom nadviažeme aj v nedeľu v Miláne proti AC.“

debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Rafael Benítez