Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žofčák: V Neapole sa ukázala jasná kvalita

V tábore futbalistov ŠK Slovan Bratislava prevládalo pochopiteľne sklamanie po štvrtkovej večernej prehre v Neapole s tímom SSC 0:3, ktorou "belasí" zavŕšili svoje nelichotivé účinkovanie v Európskej lige 2014/2015.

12.12.2014 07:31
Igor Žofčák, Dries Mertens Foto: ,
Hráč Neapolu Dries Mertens (vpravo) bojuje o loptu s kapitánom Slovana Igorom Žofčákom.
debata

V I-skupine nezískali zverenci trénera Jozefa Chovanca v šiestich dueloch ani bod a majú hrozivé skóre 1:20. „Pred začiatkom zápasu proti Neapolu sme určite chceli získať nejaký ten bodík alebo predviesť dobrú hru. Vo štvrtok večer sa však ukázala jasná kvalita,“ uviedol kapitán Slovana Igor Žofčák a pokračoval v hodnotení stretnutia na štadióne San Paolo: „Neapol je úplne niekde inde ako my. Jeho hráči to ukázali aj tentoraz a zaslúžene zvíťazili. Myslím si, že ani nehrali na sto percent, aj tak bola kvalita na ich strane.“

Slovan sa do ofenzívy prakticky nedostal. „Streleckých príležitostí bolo z našej strany minimum. Podľa môjho názoru je to všetko o predfinálnych a finálnych prihrávkach, tie sa nám vôbec nedarili,“ skonštatoval ďalej skúsený 31-ročný stredopoliar „belasých“.

So šiestimi prehrami a skóre 1:20 bol bratislavský tím štatisticky najhorší zo všetkých 48 klubov, ktoré absolvovali skupinovú fázu Európskej ligy 2014/2015. „Je to hrozné, všetci si to uvedomujeme. Treba si k tomu sadnúť a povedať si, čo bolo zlé, čo dobré. Jedna vec je, že sme postúpili z kvalifikácie do hlavnej skupinovej fázy, na druhej strane skóre 1:20 a počet inkasovaných gólov v šiestich zápasoch je skutočne veľa. Uvidíme, čo bude ďalej,“ dodal Igor Žofčák, ktorý vo štvrtkovom zápase proti SSC odohral 62 minút a potom ho vystriedal iba 19-ročný Filip Duriš.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Igor Žofčák