Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan zostal najhorší v súťaži. Zo 48 tímov

V dvanástich skupinách futbalovej Európskej ligy hrá 48 mužstiev. Ani po piatom kole sa situácia nemení: Slovan Bratislava zostal najhorší z nich.

28.11.2014 17:06
Dušan Perniš Foto: ,
Brankár Slovana Dušan Perniš inkasuje tretí gól.
debata

V domácom stretnutí s Young Boys Bern síce strelil po 371 minútach prvý gól, ale nula bodov a trápne skóre 1:17 radí slovenského majstra na samé dno. Mimochodom, bez bodu je okrem neho už len Metalist Charkov, ale ten má v porovnaní so slovanistami lepšie skóre (3:9).

Bratislavského trénera Jozefa Chovanca potešilo, že jeho zverenci podali proti švajčiarskemu súperovi lepší, aktívnejší výkon ako v predchádzajúcich zápasoch. „Vypracovali sme si dosť šancí, ale kvalita v ich premieňaní nám chýbala. Na rozdiel od súpera,“ hodnotil.

Tentoraz nechal sedieť na lavičke hráčov, bez ktorých si ešte nedávno nik nevedel zostavu Slovana predstaviť – Žofčáka, Milinkoviča, Vitteka. Slovan nezačal zápas ideálne, hneď v úvode spálil prvú šancu a v 8. minúte po Gorositovej ruke prehrával z penalty. Soumah síce rýchlo vyrovnal, ale to bolo zo strany domácich všetko. Ďalšie dva góly ich zlomili a prakticky po hodine hry bolo všetko jasné.

„Dostali sme dva góly po štandardných situáciách, čo je v európskej súťaži priveľký luxus,“ domnieva sa tréner. „Rozdiel bol vidieť najmä v kompaktnosti tímov. Bern je na tom teraz podstatne lepšie ako my.“

Tréner súpera Uli Forte pripomenul, že sa potvrdili jeho predzápasové prognózy, že v Bratislave nečaká jeho tím prechádzka. „Bol to ťažký zápas, museli sme sa vyrovnať s iným terénom ako doma na umelej tráve, ale mužstvo to zvládlo a podalo dobrý výkon.“ Gól, ktorý inkasovalo, označil za darček súperovi. „Slovan vyrovnal, čo ho povzbudilo, bol odvážnejší a mal dva či tri ďalšie pekné momenty,“ doplnil.

Vďaka víťazstvu na Pasienkoch si udržal Bern reálnu šancu na postup zo skupiny. Či sa mu to podarí, rozhodne priamy súboj so Spartou na švajčiarskej pôde v záverečnom kole. „Veríme, že domáce prostredie bude pre nás výhodou, očakávame vypredané hľadisko. Nesmieme nechať hrať Spartu jej hru, to, čo vie, v čom je silná,“ zdôraznil Forte.

Istým postupujúcim je po bezgólovej remíze v Prahe Hamšíkov Neapol (slovenský kapitán SSC odohral na Letnej celý zápas). Práve pod Vezuvom ukončia belasí o dva týždne svoju neslávnu cestu v I-skupine.

Chovanec nemá momentálne možnosti na oživenie trápiaceho sa mužstva. Čakajú ho do konca roka ešte štyri zápasy – okrem súboja v Neapole bude tri razy bojovať o ligové body. Tréner oznámil, že od dnes budú trénovať s prvým tímom piati hráči z béčka.

„Hráči z juniorky by mali zvýšiť konkurenciu a zároveň chceme vidieť, či majú predpoklady dostať sa do áčka,“ uzavrel Chovanec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Young Boys Bern