Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Žofčák pred Spartou: Som pripravený hrať

Futbalisti Slovana Bratislava vyrazili v utorok popoludní do Prahy aj so svojím kapitánom Igorom Žofčákom. Ten sa v uplynulom ligovom stretnutí s Košicami zranil a vyniesli ho z ihriska na nosidlách.

04.11.2014 18:36
debata
zväčšiť Sparťan Bořek Dočkal sleduje hlavičkujúceho... Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Bořek Dočkal, Kristián Kolčák Sparťan Bořek Dočkal sleduje hlavičkujúceho slovanistu Kristiána Kolčáka.

„Som už v poriadku a pripravený hrať,“ oznámil v utorok Žofčák pred odchodom na odvetný zápas I-skupiny Európskej ligy.

Pre Žofčáka bude štvrtkový súboj na Letnej špeciálny, pretože do Slovana prišiel práve zo Sparty, kde strávil tri roky. „Vyhral som tam pohár, mám na pôsobenie v Prahe pekné spomienky,“ zdôraznil. „O našej situácii v skupine sme sa bavili aj v šatni, radi by sme trochu napravili našu zlú bilanciu. Doma sme Sparte podľahli 0:3, ale nemáme sa prečo báť. Dúfam, že atmosféra v odvete bude dobrá a dovezieme domov nejaký bodík.“

Ligová výhra nad Košicami (3:0) zdvihla sebavedomie tímu. Hráči si však uvedomujú, že ani víťazný výkon proti Košiciam teraz stačiť nebude. „Tešíme sa na Spartu, ale musíme podať o sto percent lepší výkon ako v lige,“ upozorňoval stredopoliar belasých Richard Lásik.

Slovan ešte nestrelil v I-skupine ani gól. Posledný jeho gól v Európskej lige dal pred troma rokmi 14. decembra Lačný. Hneď v úvode zápasu so Salzburgom na Pasienkoch dva razy prekonal súperovho brankára, domáci viedli 2:0, ale nestačilo im to, podľahli 2:3 a dohrali skupinu bez jediného víťazstva.

Hráči uplynulý víkend sledovali v televízii šláger českej ligy Plzeň – Sparta (2:0). „Bol to pre nás veľmi poučný zápas, videli sme, že aj Sparta je zdolateľná,“ pripomenul František Kubík, od ktorého sa góly očakávajú a v súboji s Košicami si pripísal prvý v slovanistickom drese. „Plzeň bola na súpera výborne pripravená a eliminovala silné stránky Sparty. To bola aj pre nás inšpirácia. Na Letnej bude rozhodovať tímové srdce a duch.“

Podľa obrancu Kristiána Kolčáka, ktorý strelil do košickej siete vedúci gól belasých, bude dôležité, či tím vydrží držať krok so súperom celých deväťdesiat minút. „Verím, že podáme lepší výkon ako doma, ale Sparta je favorit, potvrdila to aj v Bratislave. Plzeň hrala proti nej v strede poľa agresívne a bolo vidieť, že sparťania s tým mali problém,“ upozorňuje.

Prvé vzájomné derby bývalých federálnych rivalov po takmer 22 rokoch prineslo aj vyčíňanie divákov, ale slovanisti nemajú obavy z prostredia, ktoré ich čaká na Letnej. „Je známe, že na Sparte býva búrlivá kulisa, sme na ňu pripravení, futbalu môže len pomôcť, keď príde veľa divákov,“ dodal Kubík.

Kolčák zasa verí, že aj fanúšikovia sa po prvom zápase poučili. „Teraz by mali ukázať lepšiu tvár a utvoriť dobrú atmosféru. Neradi by sme sa dožili ďalšieho škandálu alebo bitiek. To určite nie je dobrá cesta.“

Chceli sa vyhnúť problémom na diaľnici

Slovan sa vydal do Prahy autobusom. Trochu netradične už dva dni pred stretnutím. „Prespíme v utorok kúsok pred Prahou, vieme, že diaľnica nie je vždy v ideálnom stave a nechceli sme v stredu zostať niekde visieť. Myslím si, že toto riešenie je ideálne, máme nabitý program a je dôležité, aby si hráči pred zápasom aj trochu oddýchli,“ vysvetlil asistent trénera Horst Siegl. Slovanisti si v stredu večer vyskúšajú trávnik na Letnej na oficiálnom tréningu.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Igor Žofčák #AC Sparta Praha